En revolutionär infoportal
2018-07-04

Strike Back - Om Femfingerstaktik

<section>

STRIKE BACK är en massaktion som använder sig av femfingerstaktik.

Med massaktion menar vi, att samla så många människor att delta i en aktion med ett gemensamt mål. Femfingerstaktik är ett sätt för att flera olika aktioner med olika taktiker kan användas vid samma tillfälle, och ha samma mål. Ett smart sätt för att alla ska känna att de kan göra det de vill och känner sig trygga med, och samtidigt uppnå ett gemensamt mål.

Det finns också en aktionskodex som sätter ramar för vad som kan ske under Strike Backs flagg, för att göra det ännu tydligare och tryggare.
Vi öppnar ett fönster för civil olydnad i Stockholm city, för att försvara strejkrätten.

Taktiken har använts framgångsrikt vid t ex toppmöten och klimataktioner det senaste decenniet i Europa.

25/8 använder vi oss av taktiken så här:
Efter manifestationen på Norra Bantorget kommer ett antal (alltså inte nödvändigtvis fem) fingrar samlas upp och stråla ut från platsen.
Fingrarna är färgkodade så det är tydligt vilket finger som är vilket. Alla fingrar kommer ha gjort sin egen planering i förväg och delat med sig av den offentligt, så att alla som vill vara med vet vad de kommer att göra – öppenhet är ett nyckelord.
Väl utstrålade från Norra Bantorget genomför alla sina planerade aktioner/manifestationer/spex/strejker/ blockader/allt vad de kan tänka sig tillsammans med alla intresserade från demonstrationen.

Nätverket Strike Back fungerar som en samordningsgrupp.
De olika fingrarna planeras av olika organisationer eller grupper som vill.
Vill du och dina vänner/ fack/ grannar osv göra något 25/8, kontakta oss så kan vi hjälpa till att sprida ert event och sätta er i kontakt med andra som också vill göra saker.

Du som vill delta utan att ha varit med och planerat ett finger, håll utkik på Strike Backs hemsida eller facebooksida för att se vilka fingrar som dyker upp.
Se till att ha koll på vilken färg fingret har, om du behöver ha med dig någonting, var ni ska samlas, och om det är något mer planerarna uppmanar till.

Vi har valt att använda oss av femfingerstaktiken för att vi tror att det är bra sätt att uppnå en stor bredd och mångfald under aktionen.
Det tycker vi är viktigt eftersom det handlar om en stor och viktig demokratifråga som berör så många, vi vill därför möjliggöra för deltagare att belysa situationen från mängder av olika vinklar, samtidigt som det inte hindrar personer med olika förutsättningar att delta – femfingerstaktiken vänder vår mångfald till en styrka!

</section>

Strike Back

Länk: http://strikeback.se/om-femfingerstaktik/

Kommentarer
#StrikeBack- försvara strejkrätten 25/8!


Vi presenterar nu två av de saker som kommer äga rum efter manifestationen- det gula & det blå fingret! Mer info finns i eventen, de uppdateras löpande.
Vill ni också göra något i anslutning till manifestationen? Strejka, blockera, sjunga, berätta- kontakta oss! Alla aktioner & händelser som följer år aktionskodex är välkomna.
Låt oss visa näringsliv, fackpampar & politiker hur många vi är, vår mångfald & vår gemensamma styrka 25/8!
Stå med oss, #StrikeBack!

Länkar till eventen:

https://gatorna.info/threads/strike-back-det-gula-...

https://gatorna.info/threads/strike-back-det-bla-f...

Strike Back

Kommentera

captcha

Senaste Media

Antonio Negri: A Revolt that Never Ends
Paris: Anti-Fascists Attack Office of Generation Identity
Camover: Berlin Anarchists Against Surveillance a(A)a
The Coal Miners' Bitter Battle for Dignity
Unga jobbar gratis för Yepstr by SUFstockholm