En revolutionär infoportal
2017-12-02

Skolstrejk 12/12

Nu är det mindre än tre veckor till den tolfte december, då vi klockan tolv ska gå ut i en landsomfattande skolstrejk, för att visa solidaritet för Ung i Sveriges kamp, och stöd till alla ensamkommande som hotas av utvisningar. När strejken inleds ska elever från olika skolor lämna sina klassrum för att sedan samlas på demonstrationsplatser i de olika städerna (information kommer finnas i eventet). Då ska vi visa varandra, och politikerna hur många vi är som inte står bakom den asylpolitik som finns idag.

Tusentals ensamkommande i Sverige, våra vänner och klasskompisar hotas av utvisning, eller tvingas räkna ner till tiden då deras tillfälliga uppehållstillstånd går ut. Men den politik som har skapat den här hemska situationen går att förändra, och du kan vara en del i det!

För drygt två år sedan stod Stefan Löfven och skrek “mitt Europa bygger inga murar”, strax efter det införde man lagar om hårdare migrationspolitik och införde en försvårade familjeåterförening, vilket strider mot FN:s barnkonvention. Just nu sker det mycket deportationer till bl.a Afgahnistan, ett land vi å ena sidan är förbjudna att resa till för att det är farligt, men samtidigt deporteras våra skolkamrater för att det anses säkert, trots att deras historier är fruktansvärda. Migrationsverket skyller på politikerna och politikerna på migrationsverket, nu får det vara nog!

Tack vare den kamp som har förts av bl.a Ung i sverige sätter sig idag var tredje S-topp emot sitt partis linje och vill ge amnesti åt de minderåriga som kom under 2015, och MP vill att alla som fyllt 18 under tiden de väntat på sitt asylbesked ska få stanna, men hittills finns inga löften om en förändring. Därför är det just nu det är viktigt att fortsätta kämpa och gå ut i strejk och manifestera vår åsikt för att trycka på politikerna att fatta rätt beslut.

Men även om denna lagändring skulle ske är det en väg kvar att gå. Man ska inte tvingas leva i misär bara för att man är över 18.

Våra krav är:
1. Stoppa alla utvisningar till krig och förtryck, däribland utvisningarna till Afghanistan!

2. Ersätt de tillfälliga uppehållstillstånden med permanenta!

Om du bor i Stockholm är du varmt välkommen att komma på vårt möte idag den 28/11 16:30 på Globala gymnasiet. Vi behöver så många som möjligt från olika skolor som är intresserade av att hjälpa till med både det praktiska och det administrativa. Om du inte kan delta på mötet är det bara att skicka ett PM alternativt maila strejkkontaktgruppen@gmail.com

#skolstrejk121212
Elever mot utvisningar
(f.d STHLM-Skolstrejk)

Ung i Sverige

Kommentarer

känns lite tokigt då skola skall vara opolitisk och oreligös. Kan väl aldrig vara rätt att att uppmana till skolk på skoltid.

UNDRANDE

Det finns ingenting som är opolitiskt. I det här fallet så är kopplingen ännu tydligare än vanligt eftersom ensamkommande personer som är andra eleverns vänner och klasskamrater blir satta i förvar och deporterade snarare än att de får gå i skolan (vilket är deras lagliga rätt och plikt). Det är ju då tydligt politiskt.

Men bortom det så är allt motstånd i alla områden i vårt samhälle rätt.

Hob med kniv

Kommentera

captcha

Senaste Media

The Antifascists (2017) Documentary
Hotet mot stridsrätten och löntagarnas svar
Şoreşa Jin: short documentary about how women in Rojava have organized their own communities
Anarkist dikt