Inlägg

2017-04-02

Privatägda vårdkapitalisten Ultragyn har blod på sina händer

Privatägda vårdkapitalisten Ultragyn i Stockholm har fått mycket uppmärksamhet på sistone efter avslöjanden om att de, för att öka sina redan höga vinster, i onödan skär, klipper och bränner i kvinnor som söker vård för sin reproduktiva hälsa.

Privatiseringarna av välfärden har lett till en situation där Ultragyns ägare samt enskilda läkare kan kamma hem tusentals kronor i bonus varje gång de i onödan skär i en kvinna och påstår att det är ett nödvändigt ingrepp. Man har även erkänt att man återanvänder engångsinstrument, med slöa knivblad och risk för att sprida infektioner.

I samband med ett ledningsgruppsmöte för What's Left-kommittén i Stockholm passade vi därför på att besöka Ultragyn för att skicka en hälsning till kvinnohataren Sophia Ehrström, verksamhetschef och delägare av Ultragyn, som försvarat övergreppen.

Sophia Ehrström är ännu ett borgaras som låter sin privata vinstjakt gå före kvinnors hälsa. Hon är bokstavligen beredd att klippa, skära i och bränna i sårbara, utsatta, ovetande kvinnors kroppar för att kunna stoppa ännu en sedelbunt i fickan.

Sophia Ehrström har blod på sina händer.

What's Left

Kommentera

captcha