Inlägg

2019-01-21

För dig som vill stötta Hamnarbetarförbundet

Saxat från hamnarbetarförbundets hemsida

Vi får en del frågor om hur man kan stötta förbundet i strävan efter eget kollektivavtal. Här skriver vi om det.

Vi uppskattar verkligen att så många följer vad som händer. Det har redan börjat spridas en del felaktig information från arbetsgivarsidan som tyvärr även nått ut i medierna. Vi försöker bemöta felaktigheter löpande. Alla våra pressmeddelanden och debattartiklar läggs upp på hemsidan. När förbundets representanter uttalar sig i intervjuer länkar vi till artiklar och inslag på Facebooksidan. Sprid gärna, och förklara läget när diskussionen kommer upp med kollegor och vänner.

Nedan finns en flyer som går att skriva ut och sprida. Den kan komma att uppdatteras ofta beroende på hur situationen utvecklar sig, så ta gärna en titt här ibland så att du har den senaste versionen.

Om någon vill skänka en slant till konfliktkassan finns en skylt att skriva ut med QR-kod till Swish. Swish-numret är 123 132 1959. Men att många är pålästa och orkar förklara läget för andra är det mest värdefulla för oss just nu.

Det viktigaste du kan göra är naturligtvis att ta den egna striden, på den egna arbetsplatsen tillsammans med kollegorna. Det vardagliga, slitiga fackliga arbetet är grunden till att mota försämringar och vinna nya segrar. Att kräva sin rätt på jobbet ska inte vara ett undantag!

Bifogade filer

flyer_0118_3.pdf

Stöd_de_lockoutade_Hamnarbetarna.pdf

Hamnarbetarförbundet

Länk: http://hamn.nu/article/2675/For-dig-som-vill-stotta-Hamnarbetarforbundet.html

Kommentera

captcha