Event

#4sept - Nej till kapitalism

När: 2021-09-04 13:00
Var: Möllevångstorget, Malmö

Det får räcka nu.

Arbetarklassen ska inte betala för kapitalismens kris. Vi vägrar aceptera att ansvaret för symtomen läggs på någon annan än politikerna och överklassen. Politikerna har valt sida, kapitalets sida. Konfliktlinjen mellan arbetare och kapital har förflyttats allt mer till kapitalet fördel. Samtidigt drabbas rasifierade, kvinnor och miljön av regeringens dåliga politik. Politikerna talar om vikten av att kompromissa, hitta lösningar och sammarbeta. Vi organiserade arbetare vet att en inte kompromissar med kapitalet, inte sammarbetar med kapitalet. Vi vägrar att låta oss representeras av klassfiender som säljer ut våra liv till kapitalet.

Vi uppmanar till brett deltagande från hela landet. Hör av er till oss om ni vill delta eller undrar hur ni kan ni kan bidra.

4:e september kallar vi till en demonstration mot nyliberaliseringen av samhället, för socialistiskt politik och brett motstånd.


Regeringen har genomfört vidriga och våldsamma lagar. De har förbjudit rätten att strejka, tagit av våra gemensamma resurser och gett till de rika. De är i färd med att urholka anställningsskyddet så att chefen fritt ska kunna sparka hbtq-personer eller sådana chefen tycker är besvärliga. De försökte fram till nyligen sälja ut rätten att förhandla om hyror för att införa marknadshyror, samtidigt som de inte bygger nya bostäder.

Vi kräver fullt inflytande över våra liv på alla plan, punkt. Vi tror inte på att kompromisser stärker vår ställning, eller förbättrar för någon annan än för överklassen och dess allierade. Det har socialdemokratin (inklusive vänsterpartiet) med all pedagogisk tydlighet visat oss. Eftersom det kapitalistiska systemet bygger på utsugning av arbetaren, exploatering av både människor, djur och miljön. Politikerna vill gärna rikta fokus och skylla samhällsproblem på invandrare. De vill lyfta fram kriminalitet som vårt största samhällsproblem. De pratar om kriminella klaner, men nämner inte de rika familjer som äger allt för stor del av våra resurser, urholkar välfärden och sysslar med förskingring, pengatvätt, skatteflykt och korruption.

Vi vill att klasser ska upphöra och samhället styras utifrån vad som är bra för alla. Nedmontera kapitalismen. Andra verkligheter är möjliga där vi arbetare har inflytande över våra egna liv.

Ingen representerar oss. Direkt aktion för klassen!


Vi välkomnar vi alla initativ mot regeringens nyliberalism. Vi ser gärna att olika perspektiv och delar av sossarnas högerpolitik attackeras. Använd då hastagen #4sep

Sociala medier kommer snart.

#4sepkommitten

Kommentarer

Spännande initiativ!! Det här kan bli riktigt bra om det kraftsamlas i tid

Hasse

Kommentera

captcha