Inlägg

2023-04-15

Vildstrejk i pendeltrafiken måndag-onsdag! FÖR DIG SOM DELTAR I STREJKEN

För dig som deltar i strejken: Kontakt med strejkkommittén: vildstrejkpendeln@hotmail.com Facebook: www.facebook.com/vildstrejkpendeln/ Hur många kommer att strejka? En överväldigande majoritet av lokförarna som jobbar på måndag efter klockan 03:00 har sagt att de går ut i strejk. Hur får du reda på att strejken är igång? Vi publicerar här på bloggen och på Facebook. Meddelandet kommer att komma strax efter 03:00. Kontrollera bloggen samt Facebooksidan löpande. Vad ska du göra?

För er som jobbar natt mellan söndag och måndag så mailar ni till dlt@mtr.se strax innan 03:00 och meddelar att ni strejkar, skicka en kopia till vildstrejkpendeln@hotmail.com och stäng av er arbetsmobil efteråt. Svara inte på okända nummer. Du som har ett pass på måndag som börjar efter 03:00 behöver inte höra av dig till arbetsgivaren/DLC. De vet redan att du strejkar, strejkkommittén meddelar MTR det. Vi vill dock att du skickar ett mail till strejkkommittén för att meddela att du strejkar. Stäng av arbetsmobilen när strejken inleds.

Vad gör jag sen?

Ni som arbetar natt och är i någon av depåerna eller liknande, ta er in till Stockholm Central, samåk, ta en taxi eller buss, så möts vi upp på centralplan 15. För er som ännu inte klivit på ert pass, ta er in till Stockholm Central när ert pass börjar. Vi har demonstrationstillstånd mellan 04:40-18:00, 17-19/4. Plats: Centralplan 15, utanför Centralstationens huvudentré på Vasagatan.

Vad gör jag som ska börja strejka på tisdag eller onsdag

Ta dig in till Centralplan 15 och möt upp dina kollegor när ditt pass börjar. Skicka ett mail till strejkkommittén för att meddela att du strejkar. Stäng av arbetsmobilen. Funktionärer Vi kommer utse funktionärer som håller i ordningen vid centralplan 15. Sjukfrånvaro Ni som är hemma och är sjuka, var beredda på att arbetsgivaren kan komma att kräva förstadagsintyg. Utbildning Ni som är inplanerade på utbildning ska också strejka. Skicka ett mail till strejkkommittén för att meddela att du strejkar, anslut sedan till kollegorna på centralplan 15 samma tid som utbildningen skulle ha börjat.

TUT:ad/Info

Du som är TUT:ad eller går Info ska också strejka. Skicka ett mail till strejkkommittén för att meddela att du strejkar, anslut sedan till kollegorna på centralplan 15 samma tid som du skulle ha börjat.

Hur länge strejkar vi?

Vi strejkar tre dagar, men har möten med de strejkande varje dag där vi stämmer av läget. Håll löpande koll på vad som skrivs på bloggen och på Facebooksidan.

Strejkkassa

En strejkkassa har upprättats i samarbete med Förbundet Arbetarsolidaritet. Hjälp till genom att be folk swisha till 123 699 29 52 eller betala till Bankgiro 418-6482, de ska märka betalningen med ”tågvärd”. Pengarna går primärt till böter från Arbetsdomstolen och eventuella rättegångskostnader. Finns det pengar kvar i kassan efter det, så kan det täcka visst lönebortfall.

Ifall media vill prata med dig

Om du deltar i strejken och media vill intervjua dig så finns det några saker som är bra att tänka på. Först och främst kan du alltid hänvisa media att ta kontakt med någon av strejkkommitténs talespersoner via vildstrejkpendeln@hotmail.com Du har ingen skyldighet att prata med journalister eller media. Väljer du att yttra dig i media har du alltid rätt att vara anonym. Arbetsgivaren kan försöka använda det du säger emot dig. Hävdar de att du sagt något; när du varit anonym, stå på dig och neka. Ditt källskydd gäller enligt både yttrandefrihetslagen och tryckfrihetsförordningen.

Tänk på vad du säger. Deltar du i denna strejk så gör du det för en gemensam sak. Yttrar du dig i media blir du på sätt och vis en talesperson för strejken. Var påläst och vet varför du deltar. Läs vad strejkkommittén skrivit på bloggen och ha gärna koll på vad talespersonerna har gjort för uttalande till media tidigare.

Arbetsgivaren Du har inga skyldigheter att prata med arbetsgivaren under pågående strejk, inte heller gå på möte med GC eller dylikt ifall någon i ledarposition kommer ned där vi står. Ta inga gnetpass Om du inte har möjlighet att delta i strejken kan du vara solidarisk genom att inte ta gnetpass under strejken. Dela gärna bloggen på olika forum!

strejkare

Länk: https://vildstrejkpendeln.blogg.se/2023/april/for-dig-som-deltar-i-strejken.html

Kommentarer

Fredag 14/4 beslutade ett möte med över 150 lokförare på pendeln i Stockholm med stor majoritet att lokförarna på pendeln kommer gå ut i vild strejk måndag 17/4 klockan 03.00

Swisha strejkkassan! 123 699 29 52 märk betalningen med ”tågvärd” https://vildstrejkpendeln.blogg.se/

vildstrejkare

Ni är så jävla grymma, allt stöd till er!

Livsstilskommunist

Tuuut-tuuuut här kommer ett tåg lastat med klasskamp!

.

En strejk för bättre arbetsvillkor är aldrig fel, den är alltid rätt. Mitt förslag till lösning till pendeltågsförare är att vid strul så lämna aldrig förarhytten. Ring polisen genast oavsett skäl. En person som kör ett tåg är för viktig för att göra något annat än att just köra tåget. Strunta i gratisåkare och är det någon som fått en knarkpsykos så är det en snutsak.

63-åringen.

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern
  • Drömmarna på taket del 1

Senaste kommentarerna