Inlägg

2020-11-05

!! VIKTIGT !! dela - informera - agera

!! VIKTIGT !!
dela - informera - agera
https://www.al-monitor.com/…/erdogan-turkey-syria-kurds-mil…
.
Budskapet från Rojava:
- Erdogan förbereder sina styrkor längs gränsen, alla vi som stöttar Rojava behöver också förbereda oss!
.
De senaste månaderna har vi sett flera tecken som speglar dem vi såg inför invasionen 2019, saker som:

• Mobilisering och samövningar mellan turkiska reguljära styrkor och de milisgrupper som Turkiet använder som proxystyrkor.

• Byggandet av fältsjukhus längs gränsen.

• Uttalanden från Erdogan om att "terroristerna" (dvs. alla inblandade i projektet Rojava och kurder i allmänhet) måste rensas bort från gränsen "som utlovat" (där Erdogan menar att USA lovat detta) annars kommer Turkiet göra det - en exakt kopia av vad som sas innan föregående invasion.
.
Som globalt nätverk har vi inom RiseUp4Roajva uppmanats att förbereda våra nätverk och alla som stöttar Rojava och mobilisera i våra länder - jobba för det bästa, dvs. att en invasion inte sker, men förbereda oss på det värsta.
.
Är du med i en organisation som kan tänka dig att stå bakom Rojava, koordinera, hållas uppdaterad om planer och agerande i en sån här mobilisering eller kanske ha ett informationsmöte?
Hör av dig!
.
Är du privatperson och kan tänka dig att hjälpa till med saker som översättningar av material från Rojava från engelska till svenska, göra research, hitta sätt att agera mot turkiska intressen i Sverige eller annat praktiskt?
Hör av dig!
.
Har du inte möjlighet att agera praktiskt själv?
Dela inlägget så vi når fler som kan hjälpa till och att informationen sprids!
.
Det finns flera svenska företag som bör dra öronen till sig och fundera på sin verksamhet om de understödjer den turkiska regimens brutala framfart:
- Företag som Securitas, vilka okritiskt sprider Erdogans propaganda och som i 94 turkiska fängelser bidrar till att låsa in journalister, politiker, regimkritiker och alla andra som rättsvidrigt satts där som en del i Erdogans globalt fördömda utrensningar.
Vårt budskap är enkelt, vi ser vad ni gör och kommer gemensamt stoppa er - precis som vapenexporten stoppades och som Resia blockerades ända in i sin rekonstruktion!

Rojavakommittéerna

Länk: https://www.facebook.com/rojavakommitteerna

Kommentera

captcha