Inlägg

2018-12-14

Tomtefacket ställde S och LO i Malmö till svars

Idag gick vi, en grupp aktivister klädda som jultomtar, in på LO:s och Socialdemokraternas kontor i Malmö för att protestera mot inskränkningarna i strejkrätten. Vi hade med oss julmust, julglitter, tomteluvor och pepparkakor samt en musikspelare som vi strömmade julmusik ur. När vi kom till platsen stod det redan två piketbussar utanför. Vi väntade därför med att gå in då vårt mål var att ockupera LO-kontoret i Malmö. LO hade dock flytt fältet och stängt ner sitt kontor.

Istället gick vi till Socialdemokraternas partilokal en våning ner. Där möttes vi av bistra tjänstemän som försökte stänga dörren abrupt och svarade inga kommentarer på alla frågor om vad de tyckte om strejkrätten. De har lärt sig lite av oss iallafall. De hotade bland annat med "piketbussen som står nedan" och när en till Socialdemokrat dök upp med romflaskan i högsta hugg sa denne "åh, är det ni som är antifascisterna?" Med andra ord: polisen hade förvarnat S och facken om att några av deras medlemmar tänkte komma och säga ifrån.

Efter att ha försökt få ut om de lokala sossarna varit stygga eller ej och om de förtjänade pepparkakor och julmusik ett tag så hängde vi ut en banderoll från fönstret och spelade Wham's Last Christmas en gång till. Det är uppenbart att sossarna inte förtjänar några julklappar i år.

Vi är överlag ändå nöjda med vår aktion som flöt på bra, vi ville inte eskalera situationen mer (och riskera att alienera eventuella allierade i LO och dylikt) vilket hade behövts om vi hade velat tränga oss in i lokalerna. Det var mycket lätt att planera och genomföra och vi har också tydligt markerat än en gång mot förslaget att inskränka strejkrätten. Härifrån kan vi bara gå framåt. Vi hoppas fler tar chansen att uppvakta S och deras fackliga underhuggare i denna röda årstid.

God jul! Kampen fortsätter!

- Tomtenissarnas fackförbund.

Tomtarnas fackförbund

Kommentarer

Störtskönt!

Upprörd tomtenisse

Kommentera

captcha