En revolutionär infoportal
2019-09-24

Svart måne - nytt anarkistiskt zine - skicka in dina texter

Civilisationen är början på den skit vi befinner oss i idag. Det är inte tillräckligt med en kritik av religion och kapitalism. Vi behöver gå till början för att hitta roten till det helvetessamhälle vi dagligen måste överleva i. Civilisationen har förslavat människor och andra djur sedan dess uppkomst. Genom ett ifrågasättande av allt kan vi hitta vägar ut ur vårt egna slaveri.

"Den anarko-nihilistiska inställningen är i huvudsak att det är kört. Den nuvarande manifestationen av det mänskliga samhället (civilisation, leviathan, industrisamhället, global kapitalism eller liknande) är bortom räddning, och därför borde vår respons till det vara renodlad fientlighet."
Sarafinski, Blessed is the flame

För att främja civilisationskritiska diskussioner och inspirera till handlingar startas nu zinet Svart måne. Inför det första numret eftersöks individer som vill bidra med texter. Zinet innehåller texter om en anarki som vill attackera civilisationen och som förkastar den positiva framtiden. Genom dessa förhållningssätt görs försök att hitta vägar ut ur skitsamhället. Svart måne inkluderar också texter om hur folk kan leva som starka och upproriska individer och hur det går att leva ett liv utan löneslaveri.

Huvudspråket är svenska men om du skriver på engelska, norska eller danska publicerar vi det också. Deadline till att lämna bidrag till första numret är den 1 november 2019. Kontakta oss på "svartmane at riseup punkt net" om du är intresserad.

Namnet Svart måne har många betydelser

Svart måne som i anarki
Det är den svartaste anarkin som zinet innehåller. Nattsvart med inslag av grönt. Det är en anarki som vill riva allt. Inte för att göra något bättre men för att allt är skit. Det samhälle människan skapat är så jävla vidrigt. Tyvärr tror människor att samhället går att göra bättre.

Svart måne som i ingen framtid
Tron på den positiva framtiden är grunden i civilisationen och det kapitalistiska/socialistiska samhället. Den positiva framtiden får människor att leva en plågsam tillvaro med en förhoppning att framtiden ska bli bättre. Folk löneslavar idag för att bli fria när de får sin pension. Detta slaveri har internaliserats så att arbete ses som en nödvändighet för att överleva.

Den positiva framtiden är också central för tron på utopin. Tron på att det går att skapa ett bättre skitsamhälle - att anarkister behöver bygga upp en massrörelse så att revolutionen äntligen blir av. De försök som gjorts sedan civilisationens början borde lära oss något - att det är kört. Den bättre framtiden existerar inte och kommer aldrig existera.

Arbete är slaveri - oavsett om den är självorganiserad eller styrs av en kapitalist. Civilisationen, som idag har kapitalismen som sin form, är ostoppbar. Anarki levs bäst här och nu. Utan slaveri. Utan framtid.

Svart måne som i ljusets död
Civilisationen är det förslavande och livsutplånande ljuset. Det är ett ljus som är i krig med naturen och med allt som lever vilt. Det är ett gammalt krig som pågått sedan civilisationens början. Kapitalismen/socialismen har utvecklat och förfinat detta krig och gjort det industriellt, vetenskapligt och teknologiskt.

Genom att släcka ljuset kan det vilda åter ta plats. Att attackera civilisationens institutioner och kapitalister är en djupt frigörande handling. Med eld, vatten och verktyg kan egendom saboteras och förstöras. Att slå mot ekonomin är ett utmärkt sätt att skada kapitalisterna. Men detta görs utan förhoppning på att förändra eller förbättra något. Detta görs för att ha kul. För att få frigöra sig från moralens slaveri. För att få släcka ljuset och åter träda in i det vilda mörkret.

En amoralisk väg ut ur skitsamhället är att leva som parasit. Genom ett liv som illegalist kan anarkisten ställa sig utanför och göra sig oberoende av löneslaveriet. Går det inte att dumpstra går det att sno. Går det inte att ockupera går det att leva vilt. Kapitalister har sett till att det finns affärer i överflöd som väntar på att tömmas. Även om teknologerna gör allt för att försvåra appropriering går det fortfarande att leva ett liv som parasit.

Svart måne som mörkermåne - som i spiritualitet
Det kan låta märkligt att skriva om spiritualitet inom anarkistiska tendenser men det är ingen hippifierad spiritualitet som menas. Den har inget gemensamt med religon eller gurus. Spiritualitet är något djupt personligt som bygger på egen erfarenhet. Det är en spiritualitet som är lika varierad och hänsynslös som planeten vi bor på. Den lär oss att respektera den jord vi delar med allt levande. Den visar att djuret människan fortfarande är en del av alla dessa ekosystem. Förgiftar vi biosfären förgiftar vi oss själva. Planeten jorden skiter fullständigt i oss men vi är helt beroende av vår jord.

"Och på den åttonde dagen - brände vi det."
Bædan 2

För ett förstörande av allt.
"svartmane at riseup punkt net"

Svart måne

Kommentarer

"One more try, nihilists, if you want to be revolutionarys".

Guy Debord

En amoralisk väg ut ur skitsamhället är att leva som parasit. Genom ett liv som illegalist kan anarkisten ställa sig utanför och göra sig oberoende av löneslaveriet. Går det inte att dumpstra går det att sno. Går det inte att ockupera går det att leva vilt. Kapitalister har sett till att det finns affärer i överflöd som väntar på att tömmas. Även om teknologerna gör allt för att försvåra appropriering går det fortfarande att leva ett liv som parasit.

Vem är det som är målgruppen för detta och vad är syftet? Detta känns ju bara som att författaren försöker vara så kantig som de kan för att få ryggdunkningar från andra likasinnade anarkister.

Civilisationen är det förslavande och livsutplånande ljuset. Det är ett ljus som är i krig med naturen och med allt som lever vilt. Det är ett gammalt krig som pågått sedan civilisationens början. Kapitalismen/socialismen har utvecklat och förfinat detta krig och gjort det industriellt, vetenskapligt och teknologiskt

Det finns något oerhört "alienerat" i att inte kunna tänka sig att arbetarklassen skulle handla på ett enligt och internationellt sätt för att förgöra grunden för civilisationen: staten, familjen och egendomen. Detta tänk av extrem individualism menar jag är ett stenkast från fascismen av Evola-variationen.

socialistkommunist

"As long as there is a civilisation, the mass of the people will at any time be so exploited and oppressed, that it always has reason, to rebel, will always encounter persons and institutions, which it hates, whose disposal it must wish."

Karl Kautsly, The action of the mass

radikalsocialist

Kommentera

captcha

Senaste Media

Komintern - En skallig jävla glasögonorm
SAC:s senaste strejker
Hands off Exarchia: New Democracy's War on Anarchists
PARIS 18/1/2020 • GRÈVE & GILETS JAUNES : ENCERCLÉS PAR LA POLICE ET NOYÉS SOUS LES GAZS
S03E01 Jacob Rudbecks Barnarmé by Komintern