Event

Stödmanifestation för barnmorskorna. För allas rätt till trygga förlossningar!

När: 2021-11-08 17:00
Var: Möllevångstorget, Malmö

I Stockholm har barnmorskorna fått nog, de säger upp sig. I Lycksele stängs bb under jul och nyår. I Sollefteå har ockupationen av bb pågått i flera år. I Malmö är kk den vårdenhet som får näst flest anmälningar till patientnämnden.

Barnmorskorna berättelser är tydliga, deras arbetsmiljö är ohållbar. De hinner inte äta eller gå på toaletten, det finns inte möjlighet att bistå förlossningar på det sätt de önskar. Barnmorskorna vittnar om en obefintlig patientsäkerhet och beskriver hur erfarna kollegor flyr förlossningsavdelningarna.
Förlossningsvården är i kris. Det gäller hela landet.

Barnmorskorna i Stockholm kräver:
Öppna ytterligare en förlossningsklinik senast 2022.
Inför caseload (obruten vårdkedja) på alla regionens kliniker.
Arbetstidsförkortning med 100% lön.
I deras krav finns också förslag på ett antal akuta åtgärder bland annat minskad ansvar för studenthandledning och lönejustering.

Barnmorskorna skriver "dessa krav är grunden för att vi gemensamt ska kunna skapa framtidens hållbara förlossningsvård. Vi som barnmorskor står upp för den födandes rätt till en trygg födsel baserad på valfrihet, kontinuitet och värme".

Vi står bakom barnmorskorna och deras krav! Det här är större än Stockholm. Över hela landet krävs förändring i förlossningsvården. Det är dags att flytta ansvaret för krisen i förlossningsvården, bort från personalen på golvet och till politiker och högt uppsatta chefer. Vi vet att pengarna finns, det handlar om politisk vilja!

Alla födande förtjänar att känna sig trygga, alla barn förtjänar att födas tryggt. Kom till Möllevångstorget på måndag och visa ditt stöd!

Arrangörer: Socialistiska vårdarbetare och Birth Rights Sweden

Socialistiska vårdarbetare

Kommentera

captcha