En revolutionär infoportal
2018-12-21

Stockholms Antifascistiska Front bildat

Stockholms Antifascistiska Front, SAF, är ett nätverk för olika antifascistiska organisationer. Vi samlas i ett nätverk för att underlätta att uppnå vårt gemensamma mål: Att inte ge fascismen något utrymme och stoppa dess utbredning. När vi samarbetar och jobbar tillsammans i ett nätverk blir vi starkare. Vi har möjlighet att göra större aktioner, samla ett bredare motstånd och enklare mobilisera på ett snabbt och effektivt sätt.

Vi vet att ett brett och folkligt engagemang krävs för att mota tillbaka fascismen, något vi såg då salemmarschen lades ner efter stora demonstrationer år 2010 och då svenskarnas parti gick samma öde till mötes år 2015. Samtidigt har kampviljan som uppstod efter attacken i Kärrtorp år 2013 idag på många sätt runnit ut i sanden. Det har skapats en kultur på senare år där fascismen har normaliserats så pass mycket att polisen beviljar nazister demonstrationstillstånd och fritt låter dem marschera på våra gator, där de borgerliga partierna inte ser några problem i att samarbeta med ett rasistiskt parti. I det senaste valet röstade en stor en stor del av befolkningen på partier som verkar för en såväl strukturell som vardaglig rasism.

SAF finns till för att göra det svårt för fascister att organisera sig, för att fascisterna inte ska få ett starkare fotfäste, för att neka dem utrymme för handling, för att bekämpa fascismen i alla dess former. Men vi ser det också som vår uppgift att se till att människor kan känna sig trygga i sin egen stad, med vetskapen om att när nazister är ute på stan så kommer det även att finnas antifascister på plats. Det ska alltid finnas ett antifascistiskt motstånd att vända sig till.

SAF ska verka för att bredda antifascismen. Vi ska jobba för en normalisering av den och göra den bred och folklig samtidigt som vi ska fortsätta att utveckla det konfrontativa. De olika metoderna av antifascistiskt motstånd är alla lika viktiga och de ska kunna samverka. Vi ser värdet i såväl en familjevänlig manifestation som en kedjeblockad.

Då vi är ett nätverk bestående av flera olika organisationer så uppstår en mångfald av taktiker som vi använder för att bekämpa fascismen - och det är i vår mångfald som vi finner vår styrka. SAF agerar på olika sätt och möjliggör för flera former av antifascistisk handling. Våra metoder sträcker sig från, till exempel men inte exklusivt, debattartiklar, demonstrationer och manifestationer, till civil olydnad och blockader. I nätverket så finner alla en antifascistisk kampmetod som de är bekväma med. En mångfald av metoder tillåter också oss att bemöta de olika sätt fascismen tar sig i uttryck.

Ett Stockholm där fascister får demonstrera fritt, där fascism accepteras som yttrandefrihet, där många inte känner sig trygga är inte ett Stockholm för alla. Vi jobbar tillsammans för att tvinga bort fascisterna från våra gator och för att göra fascismen obefintlig. Vårt mål är ett Stockholm för alla!

Stockholms Antifascistiska Front

Länk: https://www.facebook.com/291460191498281/posts/301607543816879/

Kommentarer

Låter bra! Vilka organisationer är medlemmar

Demonstrant

Vad hände med SAF anarkistfederationen som existerade för några år sedan

@

SAF hade en kongress och upplöstes

asdasgdfj

Jag anmäler mig som erfaren snöbollskastare. Anlita mig så vi kan stoppa rasismen

Leninmannen

På ert Facebook-inlägg skriver ni:

Tilsammans visar vi nazisterna att dem inte är välkomna i vårt Stockholm!

Gillar egentligen inte alls att vara språkpolis men risken är att ni får äta upp det :( Det är alltså 2 "L" i Tillsammans. Dessutom ska det vara "de", inte "dem". Talspråkets "dom" går också bra, (tro inte på skitsnacket från lärarna att så inte är fallet). Vore nog bra om ni fixade detta, så slipper ni en massa glåpord från era motståndare.

BrosBro

Kommentera

captcha

Senaste Media

Avsnitt 3: Ståpå by Komintern
Avsnitt 1: Härtigen av sörmland by Komintern
#GILETSJAUNES : ACTE 16 • PARIS 2/3/2019
FÖRSVARA STREJKRÄTTEN NU!
RIOT : #GILETSJAUNES "L'ULTIMATUM" (PARIS • 16/3/2019)