En revolutionär infoportal
2019-08-02

Solidaritetsaktion med de fängslade anarkisterna i Lund, Sverige

Natten mot den 2 augusti genomförde Folkets Självförsvar en liten solidaritetsaktion med de anarkistiska fångarna i Ryssland. På företagets Alfa Lavals huvudkontor som befinner sig i Lund, Sverige, och i närheten till det, skrev vi med sprayfärg ”Frihet åt Azat Miftahov”, ”Frihet åt Kirill Kuzminkin” och ”Dumpa Ryssland”. Alfa Laval bedriver sin verksamhet i Ryssland. Därför valdes företagets huvudkontor som ett objekt för aktionen.

Vi anser att det behövs en kort förklaring till aktionens genomförande. Azat Miftahov och Kirill Kuzminkin är anarkisterna som befinner sig på häktet i Moskva. Azat Miftahov blev arresterad februari detta år. Han anklagades att han tillverkade sprängmedel. FSB torterade Azat. Något bevis att Azat hade något att göra med sprängmedel saknades. Då anklagades vår kamrat att han deltog i attacken mot Putins partis ”Enade Rysslands” kontor den 30 januari 2018. Den nya häktesförhandlingen i Azat Miftahovs fall äger rum om några dagar, den femte augusti. Tidigare har vi redan genomfört en solidaritetsaktion med Azat. (https://gatorna.info/threads/solidaritetsaktion-med-anarkisten-azat-miftahov-i--2078/ )

Kirill Kuzminkin är fjortonårig anarkist från Moskva. Han, precis som Azat Miftahov, befinner sig i häktet. FSB anklagar honom för terrorbrott. Enligt utredningen hade Kirill kontakt med Mikjhail Zhlobitskij, den sjuttonårige anarkistiske självmordsbombaren som attackerade FSB byggnaden i staden Archangelsk den 31 oktober 2018. Det statliga rättsväsendet menar också att Kirill planerade spränga en bomb under nazisternas demonstration i Rysslands huvudstad.

Varför kräver vi att Alfa Laval ska ”dumpa Ryssland”? Därför att den ryska staten har överskridit alla möjliga och omöjliga ondskans gränser. Därför att anarkister torteras med elektricitet. Det handlar inte bara om den fysiska smärtan, även om denna är hemsk. Tortyrerna handlar om angrepp mot individens värdighet. Och individens värdighet bör vi försvara alltid. Detta är vår världsbilds grundföreställning. Mikhail Zhlobitskij förstod detta. Därför offrade han sitt unga liv.

Alfa Laval bör ”dumpa Ryssland” därför att nya arrester pågår just nu efter massdemonstrationerna denna lördag den 27 juli. De mest modiga, solidariska och finkänsliga människor arresteras igen. Denna ondska bör bekämpas. Vi vill inte ha ”stabilitet” i Ryssland, vi vill inte se någon ”ekonomisk tillväxt” där. Vi vill se den avgörande konflikten mellan det upproriska folket å ena sidan och staten och kapitalisterna å den andra. Vägen mot den nya världen kommer att banas bara på detta sätt. De svenska företagen måste sluta att investera i Ryssland ekonomi och bedriva sin ekonomiska verksamhet inom den ryska statens gränser.

Vi vill se Ryssland ekonomi förstörd.

Vi vill se FSB medarbetares lik hängda på trän, som i Budapest 1956.

De massdemonstrationernas deltagare bör strunta i lagarna. Under protesterna den 27 juli såg vi att demonstranterna agerar mer radikalt än de brukade göra innan. Rebellerna bland folket pepparsprayade poliserna och statens tjänare fick vid flera tillfällen tynga saker kastade mot sig. Vi är glada att se denna utveckling. Bara den öppna styrkan har den avgörande betydelsen i denna konfrontation. Att följa lagarna är bara ett farligt självbedrägeri. Därför genomförde vi vår lilla solidaritetsaktion på ett ”olagligt” sätt.

Med den unge hjälten Mikhail Zhlobitskij i hjärtat

Med tankarna om vår fängslade kamraterna

Kommer vi att strida i det sista kriget som vi längtar mest av allt.

Vi närmar detta krig med våra handlingar.

Den ryska texten och fler bilder: https://vk.com/class__war?w=wall-34380444_193928

Folkets Självförsvars sammanfattning om förföljelserna mot anarkister i Ryssland och information hur en kan hjälpa de fängslade anarkisterna hittar man här (texten på engelska): https://naroborona.info/2019/04/06/repressions-against-russian-anarchists/

Folkets Självförsvar / Narodnaya Samooborona

Länk: https://vk.com/class__war?w=wall-34380444_193928

Kommentera

captcha

Senaste Media

Paris: 5/12 December
S02E07 En rejvare, en lajvare och en crustare går in på en bar by Komintern
Trailer: Projekt riktat mot migrantarbetare 2020
[REPORTAGE] PARIS 16/11/2019 • MANIFESTATION POUR LES 1AN DES #GILETSJAUNES (#ACTE53)
S02E06 LIVE på Syndikalistiskt Forum by Komintern