Inlägg

2023-06-13

SödrⒶ Klubben var ute och affischerade om inflationen


Inflation är klasskrig! Ta kriget till mataffären!

Expropriera!

Sabotera!

Självreducera!

Snatta!

Vägra betala krisen...


SödrⒶ Klubben

Kommentarer

Förståsigpåarna, oftast de äldsta Ungsocialisterna manade på de yngsta att stöld av pengar och privat egendom är inte socialism. De använde inte ordet anarkism då det då avsåg bombkastare. Mötesformalism kvävde humorn. En humor som inte skulle dyka upp förrän år 1965-1966 genom Provie-ungdomarna (googla). Tyvärr har jag ingen referens till Ungsocialisterna, det är åratals pappersläsning under 1990-talet. Vad Ungsocialisterna hade behövt var en skämttidning istället för den seriösa tidningen BRAND 🔥. Hinke må ha varit radikal men han ville också fostra sina unghinkar till att bli seriösa vuxna. Skämttidningen STRIX var en borgerlig tidning som främst drev med präster och överklass. Mycket roligare än tidning BRAND. Mitt råd till er är att gör det ni alla är överens om och glöm inte humorn i propagandan.

63-årimgen.

Projekt Runeberg har skannat tidskriften UNDER RÖD FLAGG (år 1891). Ungsocialisterna när de var unga på riktigt. Närmare kan man nog inte komma Ungsocialisterna före första världskriget. På 1920-talet var de kvarvarande vuxna, formaliserade och seriösa. Efter rösträtten för inte alla så lockade inte längre Ungsocialisternas ickeparlamentarism längre. Istället var det Lenin som lockade ungdomen. Eller Z. Höglunds falang inom socialdemokratin. Z. blev i praktiken Trotskij-st men stannade inne i SAP.

63-årimgen.

63-åringen, det är alltid ett kärt nöje att läsa dina kommentarer. Mycket intressanta lärdomar från de som gick före.

Här råkar jag, som ofta, hålla med de gamla ungsocialisternas perspektiv. Jag tror vi skulle må bra av positiva budskap och organisationer med låg trösklar som man kan relatera till. Det spektakulära är inte alltid det mest effektivaste, utan ofta tvärt om. Vi vill ha en värld med fred där broderskap råder, då kan det vara bra att visa den bilden utåt också.

Pumba

Till Pumba.

En kvantings ande tycker att Södra klubben idag bör ha Hinke Bergegrens tidning UNDER RÖD FLAGG som ert verksamhetsprogram. Ordet Ungsocialisterna stal Trotskij-sterna på 1970(?)-talet. Orkar inte googla årtalet. Trotskij ledde likvideringarna av anarkister innan Stalin tog över. Ta en titt hos Arbetarrörelsens arkiv efter sökordet ungsocialismen. Men på den aktuella tiden så var den värdekonservative socialdemokratiska ledaren Axel Danielsson, vilken avskydde kvinnosakskvinnor, världsspråk och han hatade och hotade anarkister. Dog år 1912 så det kan kanske finnas nått intressant att ta till sig. Min åsikt är att anarkismen genom olika personer genom årtiondena för länge sedan "råkade kasta ut bebisen med badvattnet". Badbalja och vatten från vattenpumpen på gården. Flickorna i familjen skulle lära sig bli duktiga hemmafruar och fick träna på det yngsta syskonet. Börja från början genom att hylla de riktiga verkligen unga Ungsocialisterna genom att bland annat sammanfatta textdelar ur UNDER RÖD FLAGG och annat i textväg från tiden fram till det första världskriget. Boken UNGSOCIALISMEN av Karl Fernström år 1950 ger många detaljer. Men karln är tråkig och man anar att ungdomarna helt enkelt tröttnade på äldre formaliserade ledartyper, speciellt de unga kvinnorna som bara hade några timmars ledighet på söndagarna.

Ett stulet föremål får inte återprivatiseras av tjuven, det är en borgerlig handling. Provie-ungdomarna i Holland i mitten av 1960-talet målade cyklar vita och det betydde att det var kollektiv egendom. Alla cyklarna försvann på en vecka, återprivatiserade av borgerliga tjuvar. Mycket bra som symbolhandling av provie-ungdomarna. Er grupp kunde ha ett lånelager bara för er själva med återbruk inga varor. Håll dock tyst för andra som gör borgerliga inbrott eller tipsar snuten om misstänkt häleri.Man behöver inte stjäla, köp "begagnat" istället.

63-åringen.

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • Komintern - ny säsong
  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern

Senaste kommentarerna