Inlägg

2023-06-20

SödrⒶ Klubben välkomnande kungaparet i Malmö med Shakspearecitat

Kungen är på besök i Malmö idag och SödrⒶ Klubben välkomnande kungaparet med ett citat från Shakspeare:

"Jädle herrar, lifvets tid är kort; Vi trampa kungar ned, ifall vi lefva"
SödrⒶ Klubben

Kommentarer

Bravobra! Plocka ihop texter från tidskriften UNDER RÖD FLAGG (Hinke Bergegren). Allt från ungsocialismen under åren 1892-1909, inklusive tidningen BRAND 🔥 fram till år 1909. Där ibörjan finns ungsocialismens själ som går förlorad vartefter deltagarna blir vuxna. Inga moderniserande tillägg utan det får bli andra textdamlingar. Seriefiguren KOLINGEN som är en person vars närmaste kompis kallas Bobban. Troligtvis Robert. Teoretiskt skulle det kunna vara Bob. Även om detta engelska personnamn vore högst otroligt i Sverige på den tiden. Det fanns folk som har velat utnämna trasproletären KOLINGEN till anarkistisk individualist. Tecknaren Albert Engström höll knappast inte med. Det är bara en periodisk alkoholist. Skämtet är KOLINGENs livsglädje och livsstil. Diversearbetare i hamnen. Troligtvis inte mer än 35-40 år. Sen dog de snabbt av vitaminbrist. Ungsocialismens misstag var att inte själva starta en skämttidning. Humorn som vapen.

Vad de äldre revolutionärerna kunde ha gjort för ungdomarna, Ungsocialisterna åren 1992-1909 var att hjälpa dem utan att lägga sig i ungdomarnas beslut och gemenskap. Göra stenciltidning. En skrivmaskin var dyra maskiner liksom själva stencilmaskinen. Ännu dyrare var blytryckeri. Samt ställa upp som sekreterare på möten. En skrivkonst som måste läras genom erfarenhet. Då hade nog nya ungdomskullar kunnat värvas?

63-åringen.

Internet innebar fri textmängd och framför allt en enorm spridning. Därför övergavs omedelbart de grafiskt tryckta amatörtidningarna, fanzine.

Bobban är sannolikt förnamnet Bo. Min nyligen tidigare text.

63-åringen.

Hej igen. Jag håller själv på och ungsocialiserar (gamla texter). Jag har märkt att man själv börjar använda gamla ord när man läser mycket från förr. Jag föreslår att Einar Håkansson (död år 1907) blir med i ert grunddokument för er version av Södra klubben. Med tanke på namnet så hämta inspiration från UNDER RÖD FLAGG (Hinke Bergegren år 1891) och Ungsocialisterna åren 1892-1909. De vilda åren fram till storstrejken år 1909 då klasskampen övergick till fackföreningarna. Hinke själv är lite svårt. Om anarkismen ej har någon ledare och ledda och de Ungsocialistiska klubbarna skulle vara självstyrande så märks det inte mycket av detta i de historiska texterna. Hinke är ledaren på gott och ont. Det onda är en passivitet hos de ledda ungdomarna i de Ungsocialistiska klubbarna. Här finns bara en grundanarkism utan styrord före ordet anarkism som idag, som till exempel grön anarkism. Inget fel i ämnet men det blir avgränsat. En hållning i frågan borde vara möjlig med bara ett teoretiskt åsiktsprogram i det specifika ämnet. Ungdom är något ganska snabbt övergående. Ungsocialisterna blev bara socialisterna. Lösningen är att låsa den ideologiska plattformen idag till åsikter hos Ungsocialisterna år 1892-1909. Sedan kan klubbmedlemmarna vara hur gamla som helst. Skulle det dyka upp ungdomar så måste de få friheten att vara en egen grupp utan styrning av äldre. Det är grunddokumentet som styr om deltagarna i alla åldrar hör hemma i klubben. Lycka till.

63-åringen.

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • Komintern - ny säsong
  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern

Senaste kommentarerna