En revolutionär infoportal
2018-03-18

Slakten i Afrin har börjat

Våra reflektioner kring YPG internationals nya meddelande, läs det här: http://ypg-international.org/2018/03/18/1169/

Våra kamrater i staden Afrin bekräftar att turkiska jihadister nu är inne i staden. De berättar om hur civila såväl som militära samlas ihop och förs iväg. Flera fall av halshuggning har redan rapporterats.

<figure>

Civil leds iväg mot ett osäkert öde i Afrin idag.

</figure>

Igår fick vi ett meddelande från en kamrat som kämpar för att försvara staden: Hello to everyone from Afrin, I feel like this might be the last night we have. Tomorrow the storm hits and I don't think we will be here anymore.

Det här är våra vänner. Det här är våra kamrater. Det är feminister som kämpar för en värld där kvinnor har rätt att leva sina liv som de vill. Där du får tro på vad du vill. Där du får delta i alla beslut som berör ditt liv. Nu leds de iväg till slakt och de gör det med vårt lands goda minne och för våra pengar. 30 nya miljarder ska skickas till Turkiet för deras "gränsskyddande åtgärder". Samma sak som Turkiet nu hävdar att de gör i Afrin, där deras jihadister inte ens försöker dölja sina ISIS-kopplingar.

<figure>

Det här är Ömer Abdullah, befälhavaren för turkiska Abdülhamid Han-brigaden.

</figure>

På bilden ser ni Ömer Abdullah, befälhavaren för Abdülhamid Han-brigaden som är en av de turkiska grupper som i detta nu etniskt rensar staden från socialister, feminister och bara för att de är kurder. Som ni kan se så gör han det under både Turkisk och ISIS flagga. Det är det här är vad dina EU-pengar går till.

Men det betyder på inget sätt att striden är över. Är det en lärdom det kurdiska folket tagit med sig genom historien är det att aldrig ge upp. Folkmord och fördrivningar har följt på varandra medan världen tittat bort, men rörelsen har alltid fortsatt. Så också nu.

Självförsvarsstyrkorna meddelar att motståndet i Afrin nu går in i en ny fas av gerillakrigföring. Är det något Turkiet borde ha lärt sig så är det att gerillakrig är något rörelsen kan utan och innan. I 40 år har de bedrivit gerillakrig i Turkiet, om turkarna ser det här som en seger, om de tror att det kommer bli annorlunda i Afrin så behöver de en historielektion.

<figure>

Turkiska flyg bombar urskiljningslöst i Afrin.

</figure>

Vad alla som kallar sig socialister, feminister, för människor, måste göra nu är att göra vad vi kan för att inte låta våra kamraters död ske i tystnad. Det Turkiet gör nu gör de med västvärldens tysta medgivande, med våra pengar, med de involverade staternas tillåtelse att flyga och bomba de som försöker försvara sig.

Det har varit svårt för YPG/YPJ och SDF att stoppa invasionen så länge som omvärlden tillåtit Turkiet att använda luftrummet, trots flera nationers möjlighet att förvägra bombningarna.

Det kritiska läget kräver att vi med alla medel gör invasionen till en så kostsam process som möjligt. Inte endast för att revolutionen ska leva vidare, inte endast för att underlätta för Försvarsstyrkonas försvar av de civila utan också för att skicka en tydlig signal till alla krigshökar att ett vidare angrepp på Manbij och Rojava är något de inte har råd med.

Allt åt alla Malmö

Kommentera

captcha

Senaste Media

Avsnitt 3: Ståpå by Komintern
Avsnitt 1: Härtigen av sörmland by Komintern
#GILETSJAUNES : ACTE 16 • PARIS 2/3/2019
FÖRSVARA STREJKRÄTTEN NU!
RIOT : #GILETSJAUNES "L'ULTIMATUM" (PARIS • 16/3/2019)