Inlägg

2017-09-18

SÄPO försöker kontakta vänsteraktivister i Malmö/Lund-trakten

Det har idag skett tre kontaktförsök mot aktivister i Malmö/Lund-trakten från Säkerhetspolisen. Detta inför den antifascistiska demonstrationen 30/09. Kontaktförsöken är en del av en övergripande kampanj från polisen för att skrämma och trakassera antifascistiska aktivister. Dylika kontaktförsök har skett även i Göteborg och Stockholm: https://www.facebook.com/AutonomousRevolutionaryNordicAlliance/posts/362383620873388.

Vi uppmanar alla aktivister att hålla sig lugna och beredda. Låt er inte skrämmas! Vi är många, de är få. Vikten av antifascistisk utomparlamentarisk mobilisering är tydlig nu när det framgått att polisen känt till den provocerande marsch som NMR höll den 17:e september i Göteborg: https://gatorna.info/threads/polisen-i-goteborg-visste-om-nmrs-spontan-demo-red-863/

Trots sina tidigare förmaningar i media mot nazisterna försökte de inte ens ingripa medan nazisterna tilläts trakassera motdemonstranter och även polisen själva. Istället så är det oss staten angriper. Det är såklart ingen slump. Polisen har alltid varit undfallande gentemot högerkrafterna i samhället. Det är vänstern som är det grundläggande hotet mot stat och kapital, därför koncentreras alltid repressionen mot oss. Därför måste vi hålla ihop och bekämpa repressionen samtidigt som vi bekämpar fascismen.

Om ni blir kontaktade så:
- Avböj all kontakt.
- Meddela organiserade grupper omedelbart.

Solidaritet med alla kämpande kamrater! Alla till Göteborg 30/09!

Autonom Organisering

Autonom Organisering

Kommentera

captcha