Video

2020-11-22

S04E04 Världens yngsta yrke by Komintern

Blue lives don't matter! Nu claimar vi att vi är sveriges mest snuthatande pod och pratar vitt och brett om snutens historia, psykologi, moral och fritid.

I studion har vi vår gäst Jonas Lundström.

Trevligt samtal - hårda ord!

Vi vill som vanligt tacka GRK NORTH EAST för musiken.

Mycket nöje!

KOMINTERN

Kommentarer

Intressant, lärorikt, och ser fram mot ett fortsättningsavsnitt! Även om jag inte håller med Jonas i allt i alla andra frågor, så är han väldigt påläst och klok i tankarna när det gäller polis, repression, och relaterade ämnen.

Tycker typ att kvaliten på detta avsnitt var högre än vad som går att hitta typ på P1. En del roliga grejer också. Som vanligt.

Det enda argumentet jag hörde som jag tyckte var lite halvdåligt, var detta "men polisen löser ju ändå mindre och mindre brott". Som ganska relevant och hållbart motargument brukar väl höras typ: att allvarliga brott ofta tar längre tid och mer resurser att lösa, t.ex. mordutredningar, än t.ex. fortkörningar och liknande. Men jag håller givetvis med om analysen och kritiken av repression och polis i övrigt. Den historiska bakblicken var intressant och lärorik. Känns som det kanske hade kunnat gå och psykologisera ännu mer och koppla till militär, hierarkier, kejsardömen, osv.

Även i ett post-revolutionärt ämne så lär väl allvarlighetsgrad påverka hur mycket resurser ett kollektiv vill satsa, istället för att kvantitativt klara ut konflikter, osv. Men jag håller så klart med om kritiken mot polisen och analysen som förs fram i avsnittet i övrigt.

Det där med lokalt förankrad och hur argument för polis och repression internaliseras, var ju bra att påminnas om, och gäller väl för övrigt rätt många andra områden också.

Ingången med specialisering tycker jag var relevant och är något som går att tänka en hel del på. Det där som Gaspar säger om t.ex. hur mycket förkunskaper som i vissa fall kan krävas. Men det Jonas säger om att inte gå för långt fram och bygga upp för stora och färdiga "förslag" är också väldigt viktigt, tror jag, lite som mot-tankegång. Skönt att det inte var rymdkommunister(fully automated future...) i diskussionen så mycket, utan att det komplicerades och var rätt nyanserat, men ändå med tydligt ställningstagande.

the_fuckup

Kommentera

captcha