Event

Rosa/Svart Pride

När: 2023-07-08 13:00
Var: Malmö Stadsbibliotek, Malmö

I år igen arrangerar vi ett rosa-svart block i Malmös prideparad för att visa att queer kamp är en politisk kamp som vi måste föra, och inte handlar om rättigheter som vi kan förlita oss på att stat och kapital ger oss.

Ett liberalt borgarråd har nyligen gått ut med en reklamfilm om att drag queens inte är farliga. I kommentarsfältet på twitter till denna film ekar samma sak som det gjort många gånger förut: "dölj era sjuka perversa avvikelser/vad ni gör hemma bryr vi oss inte om/ni skadar barn". Det spelar ingen roll hur många gånger man säger till dessa personer att dragqueens inte groomar barn. Det är inte här problemet ligger. Vi är avvikande, vi passar inte i deras ideal, varken hemma eller ute, och de kommer alltid hitta sätt att smutskasta och demonisera oss på.

Oavsett hur mycket de äcklas av oss vet vi att vi är bäst och vackrast och alltid kommer ta hand om varandra. Samtidigt kämpar vi för att störta ett kapitalistiskt samhälle som suger ut oss och ett nyfascistiskt samhälle som inte vill ha oss. Vår queera kamp handlar om att vi och alla våra syskon världen över ska kunna leva våra liv. Att vi ska få allt det vi behöver och drömmer om och ännu mer. Därför handlar det om klasskampen vi utför i våra vårdsektioner, det handlar om klimatkampen vi utför när vi demonstrerar mot bilar i innerstaden och antifascismen vi bedriver när vi hindrar polisen från att deportera flyktingar.

LGBTQI = vi är där för varandra ACAB = fuck maktapparatens lakejer

Puss och kram, ses på stan!

//Den åttonde juli avgår pridetåget. Det är samling klockan 12.00 och det första blocket avgår 13.00 så det finns spelrum att komma lite sent ;) Vi hoppas att ni kommer så att vi får det fetaste blocket i år igen.

Rosa/Svart Pride

Kommentarer

Kommer ej att kunna närvara men jag önskar er lycka till!

Andrea

Ja, att digitalisera samtliga nummer av PUSS och Gatskrikan vore toppen! De finns f.n inte samlade.

Staffan

Kommentera

captcha