Event

Rörelse och stagnation

När: 2020-10-21 17:00
Var: Stiftelsen Konstnärernas kollektivverkstad Monumental, Malmö. 3.d floor., Malmö

Max 30 pers.
Med anledning av tidskriften Subalterns kommande nummer ”Oroshärdar” arrangerar Subaltern tillsammans med tidskriften Endnotes föreläsningskväll. Sociologen John Clegg, verksam vid University of Chicago, presenterar material från en kommande text om Black Lives Matter. Den franske essäisten och (anti)aktivisten Julien Coupat sätter fokus på coronaregimen i ett föredrag med titeln ”Bortom biopolitiken” och den amerikanske ekonomihistorikern Aaron Benanav sammanfattar sin forskning från den kommande boken Automation and the Future of Work. Sammantaget får vi en överblick på en värld i stagnation och rörelse och musikern LT Fisk fångar vår tids kaos och längtan.

Frivillig kostnad: 50 till 150 kronor (gärna i kontanter). Pengarna skänks till Los Ojos de Chile som hjälper de som fått ögonskador under protesterna i Chile 2019-2020.Alla föredrag hålls på engelska och maxgräns för antal deltagare är enbart trettio personer på grund av brandskyddsregler och Corona. Om ni vill komma måste ni därför tyvärr anmäla er med namn till stagnationochrorelse@gmail.com. Invänta bekräftelse på att ni får plats, och hör av er i tid om ni måste lämna återbud.

17.30 Tidskriften Subaltern: Inledning
17.35 John Clegg: Black Lives Matter and the Confusions of Class and Identity
18.45 Julien Coupat: Beyond Biopolitics
20.00 LT Fisk
20.30 Aaron Benanav: Automation and the Future of WorkTidskriften Endnotes: https://endnotes.org.uk
Tidskriften Subaltern: https://tidskriftensubaltern.wordpress.com
L.T. Fisk: https://ltfisk.bandcamp.com
"Things Seen" av Julien Coupat: https://illwilleditions.com/things-seen/ALLA FRÅGOR OM EVENTET STÄLLS TILL MAILADRESSEN SOM MAN OCKSÅ ANMÄLER SIG PÅ! MAX 30 PERS!
stagnationochrorelse@gmail.com

Subaltern

Kommentera

captcha