Event

Riv alla murar! Demonstration mot EU:s våldsamma gränspolitik

När: 2020-03-03 18:00
Var: Möllevångstorget, Malmö

I mars 2016 valde EU att betala Turkiet sex miljarder euro för att agera gränsvakt. Man behandlade människor som pjäser i ett cyniskt spel, och behövde använda sig av avancerad retorik för att legitimera sin olagliga nya deal.Mycket har hänt sedan dess. Dödsfallen på Medelhavet har ökat, Grekiska öar har blivit fängelser där barn tar livet av sig, EU har finansierat miliser i Libyen som skjuter på människor i båtar. Och så vidare.I torsdag meddelade Turkiet att de inte kommer agera gränsvakt längre. De tog det cyniska spelet ett steg längre. Nu har vi en situation där tiotusentals människor är fast på gränsen mellan Turkiet och Grekland. Där grekisk polis skjuter på människor på flykt - en man från Aleppo har redan blivit skjuten till döds. Och Turkiet hotar med att ”ännu fler kommer”. Grekland säger nu att de tar bort möjligheten att söka asyl i landet i en månad, och kommer skicka tillbaka alla utan registrering.Vad håller makthavare på med? Det finns ingen gräns för deras inhumanitet, för deras brist för respekt för mänskligheten eller för deras passivitet! Girighet ställs framför humanitet och gränserna för grymheter förskjuts ständigt.VI KRÄVER ATT GRÄNSERNA ÖPPNAS!
VI KRÄVER ATT RÄTTEN TILL ASYL EFTERFÖLJS!
VI KRÄVER ATT SVERIGE DRAR TILLBAKA SITT GRÄNSPOLISIÄRA STÖD!Vi ses på Möllan tisdag kl 18 för att tillsammans demonstrera!RIV. ALLA. MURAR.Medarrangörer:
Kontrapunkt
Asylgruppen
Watch the Med Alarmphone Malmö
Ensamkommandes Förbund
SQI
Nätverket Nu är det nog
Sverige för Flyktingamnesti

Kontrapunkt Asylgruppen Watch the Med Alarmphone Malmö Ensamkommandes Förbund SQI Nätverket Nu är det nog Sverige för Flyktingam

Kommentera

captcha