Inlägg

2020-02-03

​ RESIA SVARAR MED POLIS


.
En lyckad aktionsdag mot Resia i ett tiotal städer över hela Sverige. Något vi fått rapporter från i princip alla städer är att blockaderna mötts av ett större antal poliser och piket. Det här är något nytt och inget vi sett tidigare.
.
Allt tyder på att Resias allt mer eskalerande oro har gjort att de centralt kontaktat polisen pga. påtryckningarna. Tidigare har vi sett att bolaget skickat det ökända säkerhetsföretaget Pinkerton från Stockholm ner till Malmö för att analysera oss, stängt ner sina butiker de dagar vi stått utanför och helt tagit bort vissa öppetdagar som varit speciellt utsatta för blockader.

Det här kostar företaget pengar. Vi, tillsammans, påverkar företaget.
.

Från Rojavas sida är saken klar:

- symboliska aktioner till stöd är bra, men vad som verkligen behövs är aktioner som gör att det kostar att samarbete med Erdogans regim. De som väljer att vara partner med folkmordsivraren ska inte få göra det ifred - de som samarbetar med den turkiska regimen och dess bolag har blod på sina händer.
.
Vårt krav på Resia är enkelt:
-

Avbryt allt samarbete med turkiska statens flygbolag tills dess att Turkiet avbrutit sin folkrättsvidriga invasion, och ockupation samt ställt de som nu begår krigsbrott under turkiskt befäl inför rätta.
. Tack till alla som deltagit på gatorna: tack, nu fortsätter vi online:
https://bit.ly/2tWqyeJ

Rojavakommittéerna

Länk: https://www.facebook.com/rojavakommitteerna

Kommentera

captcha