Video

2023-05-01

Reclaim Malmö

Hur länge har inte de som säger sig äga staden gjort den till en plats som lämnar oss utanför? Varför byggs hus för de rika när vi bor 15 personer i en jävla tvåa? Varför letar snuten bland oss när saker händer någon annanstans? Varför misstänks ungdomar för brott för att dom befinner sig på fel plats eller har fel färg på sitt hår? Vart ska vi egentligen vara? Vi som inte har råd att sitta på lilla jävla torg och dricka champagne, eller vi som inte är tillräckligt gamla, tillräckligt svenska för att komma in.

Vi som i polisens ögon är brottslingar för att vi rör oss i våra jävla egna kvarter? Varför blir vi stoppade och visiterade helt utan anledning? Vart är snuten när din chef inte betalar ut din lön? Vart är snuten när din lärare snackar rasistskit? Vart fan är snuten när snuten slår dig?? Jo, dom står och griper tolvåringar och siktar vapen på våra barn och syskon. De slår ner våra demonstrationer men försvarar nazisternas.

De lägger som vanligt all energi på att försvara de som äger skolorna, byggnaderna, arbetsplatserna, häktena och torgen, de som aldrig kommer att behöva arbeta en dag i sitt äckliga liv men som vill bestraffa oss som inte kan eller får jobba! Alltid är det vi som blir utmålade som problemen, våra områden som problemområden, som smutsiga områden, som invandrartäta, som att invandrartäta var ett problem! Låt oss prata om problemområden. Bunkeflo, Hyllieby, Fridhem! Här bor dom som äger! Här bor de som lever på vårt arbete, på våra pengar, på hyran vi tvingas betala för att ha någonstans att bo!

Vi vill ha öppna utrymmen men får inglasade gallerior! Vi vill också ha säkerhet i våra kvarter men de skickar rasistsnutar! Vi vill ha tillbaks våra egna utrymmen, våra egna bostadsområden! Vi vill vara trygga från dessa rika as som tar det som är vårt och gör till något som är deras. Imorgon är det första maj och då kommer våra föräldrar och vänner tillsammans med oss och andra arbetare gå dessa gator, de som säger sig äga dom kommer att hålla sig långt borta. Idag och imorgon tar vi de utrymmen som är våra tillbaks.

För EN SAK GLÖMMER DOM, ATT ÄGA BYGGNADERNA, ARBETSPLATSERNA, GATORNA, HÄKTENA, SKOLORNA ÄR INTE SAMMA SAK SOM ATT VARA DOM! VI ÄR DESSA GATOR, VI ÄR ARBETSPLATSERNA, VI ÄR SKOLORNA, HÄKTENA, BYGGNADERNA! DET ÄR VI ÄR MALMÖ OCH IDAG VISAR VI ATT HELA JÄVLA STAN TILLHÖR OSS!

Malmö

Kommentarer

Det här är det bästa jag läst under måndagen den 1:a maj 2023. Läs med melodi läs till egen musik. Alla dessa torrbollar som håller upplästa 1:a majtal som engagerar få. Använd melodin, använd YouTube.

63-åringen.

Kommentera

captcha