Inlägg

2021-03-16

Rapport om Internationella kvinnodagen i Lund

Inför 8e mars i år så fick valde vi, med hänsyn till den rådande pandemin, att inte ha någon demonstration i Lund utan att istället fokusera på propagandaspridning runt om i stan. Vi var ute både kvällen innan för att sätta upp propaganda som lundaborna kunde ta del av när de vaknade och sedan flera gånger under dagen för att fortsätta fylla staden av budskap om revolutionär feminism, klasskamp, rätten till fri abort och internationell solidaritet.

Det var inte bara vi som hade valt denna typ av aktivism i år utan även andra grupper hade både affischerat och hängt upp bandroller så trots bristen på demonstrationer gick det inte att röra sig på stan denna dag utan att bli uppmärksammad på att det var Internationella kvinnodagen. (Alla bilder i inlägget är dock enbart på våra egna banderoller).

Såklart kändes det tråkigt att inte göra någon demonstration i år, särskilt med tanke på hur snuten attackerade förra årets 8e mars demonstration (https://gatorna.info/threads/uttalande-angaende-polisingripandet-pa-8e-mars-i-l-2548/). Men vi ansåg att det mest rimliga och solidariska i år var att bedriva denna typ av denna typ av decentraliserad aktivism. Vi lyckades väl med det vi satt oss ut att göra, att synas i gatubilden och visa på feministisk aktivism och motstånd.


Autonom Organisering

Kommentera

captcha