Inlägg

2020-03-22

Raoul Vaneigem kommenterar coronakrisen.

”Vår nuvarande situation är inte den isolering som överlevnaden påför oss. det är en öppning för alla möjligheter. Det beror på panik att den oligarkiska staten tvingas vidta åtgärder som den till och med igår beslutade var omöjliga. Det är till livets och jordens återställande som vi vill ge vårt gensvar. Karantän är bra för reflektion. Isolering avskaffar inte närvaron av gatan; den återuppfinner den. Låt mig tänka, med en nypa salt, att upproret i vardagslivet har oväntade terapeutiska förtjänster”.

Läs hela artikeln (engelska) på not bored.org: http://www.notbored.org/coronavirus.pdf

Staffan / Konst och Politik

Länk: http://www.notbored.org/coronavirus.pdf​

Kommentarer

Läsvärd och ganska kort text! En del klockrena rader och stycken! Som detta:

"Don’t the managers of global dehumanization have an interest in persuading the people that there is no escape from the miserable lot that is made for them? That all they have is the flagellation of voluntary servitude? The formidable media machine can only rehash the old lie of the heavenly decree, impenetrable, unavoidable, in which crazy money has supplanted the bloody and capricious Gods of the past." Falskt hopp, så kan det sammanfattas. Återfinns även inom rörelserna kan jag tyvärr tänka ibland.

Fortsätt gärna med översatta texter från Raoul Vaneigem! Gamla som nya. Såg att en av referenserna i texten var till ett kapitel ur resistance to christianity, från samme upphovsmakare. Blev nyfiken på att läsa den nu också, trots att den var lite maffigare. Finns många sidor av myntet, när det gäller corona-viruset, men iaf en del av det Raoul tar upp är tänkvärt och sant. Undrar vad Raoul har för tankar om "fully automated future"-varianterna, har han uttryckt något om det?


the_fuckup

Det är roligt att översätta Vaneigem och han har alltid en poäng. Det senaste jag översatte var hans text om Hieronymos Bosch som finns här: https://anarchyisorder.wordpress.com/2020/03/02/tu...

Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha