Event

QUEERS AGAINST FASCISM & ROJAVAKOMITEÉRNA @ STHLM PRIDE PARADE

När: 2023-08-05 13:00
Var: Norr Mälarstrand, Stockholm

Kamrater, syskon. Vackra arméer av älskande!

Tiden är kommen - Även det här året skapar vi tillsammans ett block för queera antifascister i prideparaden. Ett block, en plats som utmanar maktstrukturerna i paraden och gör det till en dag för handling och protest. Att gå tillsammans är att göra motstånd och inte låta saker passera. Queers går inte i raka led, vi rusar framåt och sparkar uppåt.

Stockholm pride fyller 25 år och har valt temat “Fira mångfalden”. Att fira mångfald för oss är inte att låta rasister, homofober & transfober gå i vår parad. Snutar, militärer, politiker som dansar efter Erdogans pipa. Mångfald för oss är aktion, pattar, knutna nävar i luften, brinnande flaggor, gapande munnar. Vi ska fucka upp för de som gör pinkwashing till sin kassako och kallar det mångfald. Vi är fler än dem.

Vägra: “det blir bättre”, kompromisser.

Kräv: Inget mindre än allt - omedelbart.

Upprorisk smitta: ögonblickliga stunder av nöje, smärta och glädjande attacker. Onämnbara mardrömmar som hemsöker kapitalismens sociala ordning. Vilda visioner vid våra fingertoppar.

Vi samlas lördagen den 5 augusti och går tillsammans mot transfobi, islamofobi, homonationalism och rasism. Mot kapitalismen och alla system som håller oss fångna. Vi samlas för att påminna varandra: Ingen är fri förens alla är fria.

XOXO

QAF & RK

Queers Against Fascism & Rojavakommiteérna

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • Komintern - ny säsong
  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern

Senaste kommentarerna