En revolutionär infoportal
2019-02-06

Proletären: Vill ha enat 1 maj-tåg

Kommunistiska Partiet bjuder in arbetare till gemensamt 1 maj-firande, oavsett partitillhörighet.

I ett läge där samtliga riksdagspartier släpper fram nyliberal politik, och socialdemokratin både vill begränsa strejkrätten och höja pensionsåldern tar Kommunisterna initiativ till att ställa partierna åt sidan på 1 maj. Tillsammans med enskilda arbetare, fackklubbar och föreningar vill initiativtagarna skapa 1 maj-tåg där de viktiga arbetarfrågorna står i centrum, inte partierna.


http://proletaren.se/artikel/arbetarnas-dag-inte-p...

Kapten Haddock

Länk: http://proletaren.se/artikel/arbetarnas-dag-inte-partiernas

Kommentarer

Fuck you. Ni borde ha gemensamt tåg med SD och NMR istället då ni har mer gemensamt med dom än med någon annan i vänstern.

Död åt röda fascister!

Fast SAC har ju redan gått med på detta, är SAC också röda fascister nu? Sorels spöke hemsöker kanske SAC än...

hatarKmenLOL

Ja då är det deras fascistiska förflutna som har kommit tillbaks och spökar

Död åt röda fascister

Om vi ska prata nutid och inte hundraårig guilt-by-association, finns det någon länk som bekräftar att "SAC" är med på detta? Det låter konstigt. Lär få mycket kritik från många medlemmar. Också konstigt om en enskild lokal samorganisation är det - men de har ju stort självbestämmande.

Anarkosyndikalist

Känns väl ändå som att det platsar bra med Syndikalismens "anti-politik" att K vill sätta parti tillhörighet åtsidan för forma en facklig front.

"EMIL BOSS, MEDLEM I SAC OCH AKTIVIST I STRIKE BACK

Det är en tuff tid för arbetarrörelsen. Grundläggande rättigheter som strejkrätt och föreningsrätt angrips just nu från konservativa, nyliberala och socialdemokratiska krafter.

– Det vi har att sätta emot är enighet och ett brett folkrörelsearbete, en kraft man inte ska underskatta. Få saker skulle nog oroa näringslivet mer än om fackföreningsrörelsen slöt upp i egna tåg på 1 maj över partigränser och ideologiska skiljelinjer."


http://proletaren.se/artikel/arbetarnas-dag-inte-p...hatarKmenLOL

Nej, det är inte bekräftat, de har bara pratat med en SAC-medlem (Stockholms LS) som uttryckte sig positivt om en tvärfacklig gräsrotsbaserad samling på 1 maj.

Och det i sig är ju rimligt, problemet är om en 1 maj "bortom partierna" arrangeras av (bland annat) K. Det är ju lite som om Svenskt Näringsliv skulle arrangera facklig verkstad.

För att ett sånt initiativ ska ha trovärdighet så bör det komma från fackföreningsrörelsen eller oberoende nätverk.

svartkatt

Man behöver inte anspela på KP förflutna för att tycka att dom är avskyvärda. Det räcker med att känna till deras politiska linje just nu för att tycka att ingen vänster som vill vara relevant ska ha något med det reaktionära partiet att göra. Om detta går igenom lär första maj demonstrationerna bli mindre än någonsin, ironiskt nog. Istället för att bli en kraftdemonstration, lär det bli en dödgrävar-marsch. Vänsterns sista desperata suck. Gott så

@

Kommentera

captcha

Senaste Media

Paris: 5/12 December
S02E07 En rejvare, en lajvare och en crustare går in på en bar by Komintern
Trailer: Projekt riktat mot migrantarbetare 2020
[REPORTAGE] PARIS 16/11/2019 • MANIFESTATION POUR LES 1AN DES #GILETSJAUNES (#ACTE53)
S02E06 LIVE på Syndikalistiskt Forum by Komintern