Inlägg

2018-03-24

Pro turkiska fascister angrep deltagare på väg hem från Afrin demon i Köpenham idag - ny soldemo imorgon 25 Mars

Pro turkiska fascister angrep idag deltagare på väg hem från Afrin demon i Köpenham med knivar och hammare. Därför hålla en ny demon imorgon söndag i Köpenhamn kl 15:00 på Vesterbro torv.


Vold skræmmer os ikke - vi står sammen om Afrin

När: 25 mars kl. 15:00 – 17:00

Var: Vesterbro Torv København

Den 24. marts skrev vi dansk historie, da kammerater fra den brede venstrefløj gik sammen med herboende kurdere til demonstration mod Erdogans angrebskrig i Afrin. Optoget, der smukt illustrerede den internationale kamp, der kæmpes i øjeblikket i Afrin, formåede at række ud til flere tusinde, der mødte op på Vesterbros Torv for at marchere under sloganet: #WorldAfrinDay – Afrin er ikke alene.

Den internationale solidaritet omfavnede i dag de demokratiske værdier og skabte en bro mellem København og Afrin, men den blev også et torn i øjet på fascistiske kredse. Under demonstrationen lod fascismen sig til kende, idet uidentificerede mænd gjorde ”de grå ulves” tegn. Demonstranterne bevarede roen og forhindrede det i at udvikle sig til noget større. Imidlertid skete der et angreb ved demonstrationens afslutning, som af nogle danske og tyrkiske medier meget hurtigt udmeldtes som en kurdisk-tyrkisk konflikt.

En ikke identificeret gruppe konfronterede vores kammerater, der var på vej mod Vesterbro Torv for at komme tilbage til deres cykler og biler. Gruppen havde knive, en hammer og andre våben. En af vores kammerater fik slået hul i hoved. Derudover var der ikke flere tilskadekomne. Motivet er uklart, men uanset motiv, er det altid vigtigt at sige fra tydeligt, når der er voldelige angreb på vores demonstrationer.

Det er desuden vigtigt for os at slå fast, at vi ikke lader den internationalistiske front, der har formet sig i København i Afrins ånd, blive skræmt af dette angreb. I Afrin kæmpes en kamp mod fascismen, der ser sig rødt på feminisme, ligestilling og demokrati. Overfaldet i dag (lørdag d. 24. marts) bliver af nogle medier fremstillet som en etnisk konflikt mellem tyrkere og kurdere. Det er en løgn. Det er vigtigt at holde fast i at det er en konflikt mellem demokratiske kræfter på den ene side og fascistiske på den anden – ikke mellem forskellige etniske grupper!

Derfor indkalder vi til demonstration søndag den 25. marts kl. 15.00 fra Vesterbro Torv for at sige fra over for dette overgreb og forsøg på at gøre det til en etnisk konflikt!

Solidariske hilsner,
Save Efrîn Platformen

Save Efrîn Platformen

Kommentera

captcha