En revolutionär infoportal
2018-01-05

Politiet i voldeligt angreb på vores nytårsfest!

Vi afholdt i går en fed og festlig nytårsfest i går på skt. hans torv.

Vi havde røgmaskiner, lasershow, god musik og billig bar. Alt forløb roligt og festligt. Vi festede på torvet så trafikken kunne passere og politiet kørte adskillige gange forbi og kunne se hvordan det var. Deltagerne var en dejlig blanding af folk vi havde inviteret og tilfældige forbipasserende der sluttede sig til fordi de kunne se det var fedt. Nøjagtig som det plejer at være når vi holder gadefester i Party Rebels.

Ca kl 2 troppede mange kampklædte betjente op og ryddede festen tilsyneladende uden grund. Vi forsøgte i arrangørgruppen at komme i kontakt med indsatslederen så der kunnes tages en informeret beslutning, men alle forsøg på dialog blev afvist med trusler om tæv og anholdelse.

Den aggressive fremfærd fortsatte da politiet rykkede ind på pladsen og skubbede flokken mod Fælledvej. Hurtigt gik politiet over til at bruge stave i stedet for at skubbe folk og lavede en regulær knippelsuppe ned ad Fælledvej. Enkelte flasker blev kastet tilbage imod politiet men kun som reaktion på den grove politivold.

En ung kvindelig festdeltager blev slået bevidstløs af politiet og vågnede først efter en ambulancen havde hentet hende og kørt hende til rigshospitalet. Mindst en anden ambulance blev kørt til stedet. Derudover er der utallige blå mærker og andre skader der ikke krævede udrykning efter politiets knipler.

Udover volden blev 2-6 mennesker anholdt angiveligt for mindre sigtelser.

Vi arbejder stadig på at få det fulde overblik. Lige nu arbejder vi på at kigge video og billeder igennem og hjælpe dem der vil klage over politiet. Det klare indtryk for os arrangører er at politiet opførte sig unødigt voldeligt og truende igennem hele forløbet og afviste alle forsøg på dialog. Vi opfordrer alle der har video fra episoderne om at give det til ABC København eller os her i Party Rebels. Kontakt i øvrigt ABC hvis du har kendskab til anholdte eller sigtede.

Edit: Retshjælpen Rusk har desuden tilbudt hjælp til alle der vil føre klagesager over politiets opførsel. Det er dem der er mest relevante at kontakte hvis du har billeder, video eller beretninger om politivold!

Party Rebels

Länk: https://www.facebook.com/PartyRebels/

Kommentera

captcha

Senaste Media