Event

Onlinebokcirkel: Errico Malatestas "Anarchy"

När: 2020-04-11 18:00
Var: Online, Online

Att vi inte kan ses lika mycket fysiskt just nu behöver inte betyda att vi slutar umgås - tvärtom bör vi bibehålla och upprätta olika former av sociala sammanhang så att vi kan må bra, och för att kunna fortsätta organisera och förändra det här samhället. Så häng med oss i anarkism.info när vi läser Errico Malatestas klassiska pamflett "Anarchy"!

Möten kommer att ske digitalt på Discord. En länk för att komma in på servern kommer dagen då första mötet sker, och vi ska försöka tillhandahålla en kort komma-igång guide för de som aldrig använt Discord.

Första mötet äger rum lördagen 11 april, klockan 18 (ja, det är påskafton, men vi gissar att många ändå bara kommer sitta hemma just i år...), och vi läser stycken 1, 2 och 3 inför mötet. Där diskuterar vi sedan igenom det vi läst och våra tankar om texten i synnerhet men också anarkism och organisering i allmänhet. I slutet bestämmer vi när det passar med en andra träff, men vi siktar preliminärt på ungefär en veckas mellanrum.

Du behöver inte prata jättemycket för att vara med, det går bra att läsa och sen komma in och mest lyssna - men det är jättekul om folk vill engagera sig och diskutera texten med oss! Nu kör vi lite cirkel på en här grymma texten och bygger upp lite anarko-pepp!

En länk till texten:
https://theanarchistlibrary.org/library/errico-malatesta-anarchy

Discord går att köra i webbläsare, men finns även för dator och telefon:
https://discordapp.com/

Då vi även håller i en anarkistisk teorigrupp på Facebook tänkte vi att diskussion i textform kan tas där under tiden vi läser texten, för de som kan och vill använda Facebook.

https://www.facebook.com/groups/314845809346567/permalink/675768586587619/

Länk för att ansluta till röstsamtalet kommer på lördag.

anarkism.info

Kommentarer

Hade den texten på min att-läsa-lista. Bra initiativ! Men synd att cirkeln inte utannonserades här på gatorna eller er egen sida, lite tidigare. Blir för stressigt, att läsa igenom nu, tänka igenom, och sedan fixa med discord.

the_fuckup

Kommentera

captcha