En revolutionär infoportal
2018-06-05

Om LO/Svenskt Näringslivs överenskommelse

Idag är en historisk dag. Makthavarna på arbetsmarknaden, det vill säga toppskiktet i de centrala fack- och arbetsgivarorganisationerna, är överens: Strejkrätten ska begränsas.

Just detta har näringslivets kampanjat för i decennier och det är en skam att LO, TCOs och SACOs ledning nu ger efter, särskilt som de inte ens har de egna medlemmarna med sig.

Dagens tillkännagivande skapar risk för avtalsshopping och trycker tillbaka alla de fria fack som idag agerar utanför pamparnas kontroll. Inskränkningen av strejkrätten är ett hårt slag mot arbetarrörelsen och ett hot mot demokratin. Det stärker samma makthavare som idag förhandlat bort fackmedlemmarnas rättigheter mot deras vilja.

Vi tänker inte stilla se på medan makthavarna tar ifrån oss våra rättigheter på jobbet. Vi samlas 25/8 och visar att vi är många som är beredda att kämpa för föreningsrätt och frihet från fackliga monopol.

9/6 arrangerar vi ett första öppet möte i Stockholm för alla som vill veta mer om Strike back och diskutera taktiker. Välkommen till Solidaritetshuset Tegelviksgatan 40 11:00.

Strike back - försvara strejkrätten

Länk: https://www.facebook.com/StrikeBackSTHLM/

Kommentera

captcha

Senaste Media

Camover: Berlin Anarchists Against Surveillance a(A)a
The Coal Miners' Bitter Battle for Dignity
Unga jobbar gratis för Yepstr by SUFstockholm
Against nazis in Helsinki 6/12/2018
Finnish anarchist activism, graffiti & riots 2014 - 2017