Inlägg

2022-07-26

Om kvinnohat och fascism

I veckan har rättegången mot den 19åriga kille som mördade två lärare på Malmö Latin inletts.
Nästan direkt när det hade hänt så var både polis och media snabba med att rapportera om att det INTE skulle röra sig om något politiskt motiverat attentat, utan det skulle ha berott på andra anledningar. När man läser förundersökningen så framgår det dock tydligt att det absolut fanns politiska kopplingar till varför han mördade dessa två kvinnor.

Hans sökhistorik på hans båda datorer innehöll massvis av sökningar om incels och namn på incels som begått liknande attentat. Han gjorde sitt gymnasiesarbete om incels där han försökte skildra deras upplevelse och situation.

Kort innan, dvs någon dag innan, han attackerade de två lärarna så spelade han in flertalet videofilmer där han berättar att han inom kort kommer att begå någon form av dåd. Anledningen till att han kommer göra detta är han tydlig med att förklara att det är för att han som man i dagens samhälle är förtryck och förbisedd på grund av hans kön.

Det är solklart att attacken på dessa lärare är politisk. Målsägandebiträdet sa för någon dag sen att det var en slump att det var just dessa två lärare som blev offer för honom. Det var det inte. Anledningen till att de blev mördade är för att de var kvinnor.
Anledningen till att han gick till skolan den dagen med både kniv och yxa var för att han hatade kvinnor så pass mycket att han ville döda dem. Han var en uttalad antifeminist och hade filmat manifest där han stolt berättar det.

Incels och deras växande rörelse tas uppenbarligen inte på allvar som ett politiskt samhällsproblem av varken stat eller media. Givetvis hänger det ihop med att det är en vit rörelse som i grunden inte hotar samhället. Det är inget nytt att både stat och media ser vita, fascistiska gärningsmän som ensamma, missförstådda och psykiskt sjuka, medan rasifierade gärningsmän anses och benämns som terrorister oavsett deras psykiska tillstånd.

Kvinnohat och antifeminism dödar. Det dödade två kvinnliga lärare i Malmö i mars och det kommer tyvärr dö fler kvinnor och hbtq+ personer på grund av det. Det finns bara en lösning på detta problem och det är en socialistisk, antifascistisk feminism.


Läs mer om vår analys av genus och fascism här.

Autonom Organisering

Länk: https://autonomorganisering.noblogs.org/post/2022/07/26/om-kvinnohat-och-fascism/?preview_id=791&preview_nonce=056ea593ca&_thumbnail_id=-1&preview=true

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • S06E18 - Sveriges arbetares ädla förening by Komintern
  • S06E17 - Ett fragmenterat Stasi by Komintern
  • Drömmarna på taket del 1

Senaste kommentarerna