Inlägg

2020-12-30

Nyhetsbrev två

God jul och gott nytt år klasskämpar! I detta nyhetsbrev har vi goda nyheter från Musikerförbundet och vi tittar lite närmre på vad Svenskt Näringsliv håller på med. Häll upp den sista glöggen och sätt er till rätta! Glöm inte att dela nyhetsbrevet och skicka in information som kan vara värdefull, aktionsrapporter, mm!

Vi börjar med musikerförbundet som var ett av de få förbunden som inte har bestämt sig. Nu har de i alla fall, likt nio andra LO-förbund, sagt nej till det nya LAS-avtalet. En viktig markering efter att IF Metall och Kommunal lagt sig. https://www.arbetaren.se/2020/12/17/aven-musikerforbundet-sager-nej-till-las-avtalet/

Så vad håller då klassfienden på med? Det har inte kommit så mycket nytt på senaste, men om vi tittar tillbaka en månad eller två på sidor som är finansierade av SN så ser vi t.ex att de hyllar att Kommunal gjorde upp på egen hand: https://www.arbetsmarknadsnytt.se/allmanna_nyheter/darfor-soker-kommunal-sig-bort-fran-lo-svart-att-fa-gehor_1163616.html Detta är ju inte så konstigt, de verkar ju arbeta mycket med hemliga avtal med LO-toppar och när LO splittras på detta sätt så är de såklart glada. Det vi ser är i korthet intriger mellan S, LO och Svenskt Näringsliv för att rädda regeringen. De vet att det inte är populärt i medlemsleden, så därför så görs avtalen i stängda rum. Att det inte blir mer liv när detta uppdagas är vansinnigt. Hur kan en demokratisk organisation som facken ska vara tillåta sitt ledarskap att göra såhär?

Även i Svenskt Näringsliv finns det en kritik av LAS-turerna, men en kritik från höger. De antyder att de försöker undvika att genomföra LAS-utredningen. Vilket är sant då S hela tiden siktat på en uppgörelse för att slippa ta ansvar för slakten av arbetsrätten. Dett intressanta är dock att även de bekräftar det vi redan viste, dvs att det är ett maktspel mellan LO och S och politiska intriger och maktkamper dem emellan. Allt för att hålla S vid makten.

Det var allt för denna gång! Kontakta oss på FB eller på strikebackinfo@protonmail.com och sprid våra nyhetsbrev i alla kanaler ni har!
Strike Back

Länk: https://facebook.com/StrikeBackSTHLM

Kommentera

captcha