En revolutionär infoportal
2018-01-06

Nazister utkörda från Lund

En grupp på 14 nazister från Nordiska Motståndsrörelsen fick idag för sig att dela ut tidningar i centrala Lund. De blev utkörda av en spontan demonstration.

Som vanligt när de dyker upp i vår stad så är de alla inresta (bland annat från Småland) och dyker upp oanmälda. Nazisterna hade dessutom valt en röd dag så de flesta affärer var stängda. De stod på gågatan Lilla Fiskaregatan i runt en timmes tid innan de blev bortkörda av lundabor som bildade en spontan demonstration. Nazisterna fick gå därifrån medan slagorden skallade och polisen försökte mota bort motdemonstranterna. Ett halvhjärtat utfall från en nazist slogs snabbt ner av polisen.

Nazisterna själva gjorde detta för att på något sätt hämnas på "rödingfästet Lund" då deras medlem Daniel Gärdås riskerar att förlora jobbet på Kraftringen som levererar el till bland annat Lund. Daniel tyckte det var rimligt att visa att han har helt reko åsikter genom att vara med i ett gäng som öppet förnekar förintelsen, beter sig hotfullt mot tonåringar, gör utfall mot motdemonstranter och menar att polisen är styrd av judar. Det vore ju tråkigt om denna händelse skulle råka eskalera alla klagomål till Kraftringen.

Lund är en vänsterstad och en antirasistisk stad. Det är vår stad. Nazister kan ibland åka in och göra olika stunts för att därefter redigera sanningen i sina kamprapporter. Vi kommer alltid bemöta dem och vi kommer framförallt alltid vara kvar här och driva våra egna vänsterprojekt, -grupper och -initiativ långt efter att nazisterna åkt hem till sig. Vi uppmanar alla kamrater att stärka alla de politiska projekt som finns i Lund och visar nazister, borgare och snutar att staden verkligen är "rödingfästet Lund."

Tack till alla kamrater som slöt upp idag och visade att Lund tillhör oss.

Bilder kommer snart.

Kontaktinformation till Kraftringen:

Kraftringen AB
Besöksadress: Porfyrvägen 14, 224 78 Lund
Växel: 010-122 70 00 (Öppettider: måndag-fredag 08.00-17.00)
Telefon kundservice: 020-32 61 00 (Öppettider: måndag-fredag 08.00-17.00)
Mail: kundservice@kraftringen.se
Sylvia Michel, vd och koncernchef Kraftringen
Telefon: 010-122 70 11
Mail: sylvia.michel@kraftringen.se
Eva Klevås, HR-chef
Mail: eva.klevas@kraftringen.se
Lunds kommun
Besöksadress: Brotorget 1, 221 05 Lund
Växel: 046-359 50 00
Mail: lunds.kommun@lund.se
Eslövs kommun
Besöksadress: Stadshuset, Gröna torg 2 i Eslöv
Telefon: 0413-620 00
Mail: kommunen@eslov.se

Lundensiska autonoma antifascister

Kommentera

captcha

Senaste Media