Inlägg

2017-11-11

Nazister på väg till centrala Göteborg idag igen

NMR genomför en demonstration i Göteborg just nu. Drygt 40 personer från hela landet samlades. Än så länge ska 8 nazister vara omhändertagna.

En grupp nazister demonstrerar vid Liseberg på lördagen. – Det är ett 40-tal svartklädda personer som har samlats. Vi är på plats just nu, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson och fortsätter: – De saknar tillstånd för en demonstration så det här kan bli brott mot ordningslagen. Åtta personer har omhändertagits vid Korsvägen.

Polisen har nu gripit 24 personer för ohörsamhet och stoppat NMRs demonstration.

Strax efter lunch på lördagen samlades ett 40-tal medlemmar i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen utanför Liseberg i Göteborg.

– De marscherade en kort stund, men kom inte längre än till Korsvägen där polisen satte stopp. Nassarna svartklädda och bärande på fanor.Åtta togs av polis. Vid Korsvägen uppmanades demonstranterna att avbryta sin otillåtna demonstration. Något som inte hörsammades av de som tågade.

– De lyssnade inte. Några vägrade sluta och några sprang från platsen. Det ledde till att åtta personer omhändertogs misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten.

– 24 är omhändertagna misstänkta för brott mot ordningslagen och ohörsamhet mot ordningsmakten. Det finns inga uppgifter om slagsmål eller våldsamheter.

NMR, Nordiska motståndsrörelsen, har hållit ett antal demonstrationer i just Göteborg under hösten. Den mest uppmärksammade skedde under Bokmässan.


Det fanns inget tillstånd för den demonstration som hölls under lördagen.

antifa

Kommentera

captcha