Inlägg

2023-06-26

Motståndets estetik (now as downloadable PDF)

Hello fellow comrades, I would like to share an e-book containing posters from the Swedish anarchist, antifascist and syndicalist movement between 1970-2018.

The book is titled "Motståndets estetik - affischer från utomplarlamentarisk vänster 1970-2018". Please use Google translate for reading the book as it is OCR-compatible.

Motståndets estetik – affischer från utomparlamentarisk vänster 1970-2018

ISBN: 9789186474713
Publicerad: Stockholm : Federativs förlag, [2018]
Tillverkad: Åtta.45 tryckeri, 2018
Svenska 359 sidor

"Motståndets Estetik – affischer från utomparlamentarisk vänster 1970-2018

Hur berättar man historia? Och hur gör man det för en i vissa fall svåravgränsad rörelse som den utomparlamentariska vänstern? Grupper har kommit och gått, andra organisationer och nätverk har funnits länge. Motståndets Estetik dokumenterar en rörelse genom nedslag i den utomparlamentariska vänsterns affischer, så att dessa nedslag blir en del av en bredare historia över vad den utomparlamentariska rörelsen har arbetat med. Affischerna har samlats från norr till söder i Sverige och ett urval har gjort som täcker 1970-2018. Texterna till boken är skrivna av de aktivister som varit en del av de politiska projekten, en del längre, andra kortare. Alla viktiga."

Download link: https://anonfiles.com/z0N6Ffy9z8/Motst_ndets_estet...

//Perhaps the admins on Gatorna can upload it to their own server?


PiratenGoldman

Kommentarer

På en tidig Kongress beslutades att tidningen BRAND skulle innehålla artiklar på esperantospråket. Men BRAND-redaktionen saboterade genom att minska antalet artiklar till ingenting. Motiveringen var att tidningen sålde sämre då de flesta köparna inte hade lärt sig någon esperanto, men var teoretiskt för idén om världsspråk. Esperanton fick lämna BRAND och startade en egen tidning i skymundan. Sedan hände ingenting till Google translate. För att bli internationalister så bör hemsidor och bloggar användas för texter vilka går att översätta med Google translate. Hur det blir med sammanskrivna svenska ord måste undersökas. Sammanskrivna ord finns inte i engelskan utan bindestreck används. Om det måste bli bindestreck istället för sammanskrivna ord måste undersökas av många olika människor på olika språk översatta med Google translate.

63-åringen.

Finns det några mer böcker/skrifter/tidningar ni vill ha digitaliserat?

PiratenGoldman

PUSS 1960-tal. Kan ha upphovs rätt. Anarkistiska amatörtidningar som oftast utkom i få nummer eller bara ett nummer. Det blir att söka. Prova närmsta Arbetarrörelsens arkiv. Ungsocialisternas handskrivna protokollböcker. Främst åren 1892-1909. Sedan börjar fackföreningstiden. Tidningen BRAND uppstår i A4-format efter att gamlingarna lade ned den proffesionellt grafiskt tryckta BRAND år 1967 som på slutet blev en tidskrift i litet format. Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Flemingsberg har handlingarna efter Stockholms anarkistiska förening, mot slutet federationen. Någon har gjort en sammanfattning. Rörande slut när några gamlingar som vigt hela sitt liv åt S.A.F inser att de måste lägga ned föreningen då de är så få. Scan-arkiv och Kapsylen på Tjärhovsgatan (46?). Jag vet inga detaljer om detta arkiv vars samlingar handlar om anarkism i Stockholm under 1960-talet. Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Flemingsberg har några enkla amatörtidningar som hette Anarki och anarkister. Samt andra anarkistiska amatörtidningar. Punkrocken åren 1977-1981 använde A-symbolen i Sverige. Kungens bibliotek i hum hum från Humlegården i Stockholm. Man får bläddra efter information om andra amatörtidningar i amatörtidningarna. Oftast listas liknande tidningar så de hade en hel del kommunikation med pappersbrev.

Jag hoppas att er skanning är mer än "foton". Den skannade texten hoppas jag går och översätta med Google translate?

63-åringen.

JUa, och så förstås de briljanta situationistiska tecknade serierna som Alexander Ekelund har samlat i9 "Den Gyllena Flottans Seglata".

Staffan

Svar till Piraten Goldman:

Brand från hela 1900-talet. Vad jag vet finns bara det första årtiondet eller så online.

Kamelen

Svar till Kamelen: Det hade varit kul. Vet du om ifall dessa äldre tidningar finns att få tag på någonstans?


Svar till alla: Wordpress stängde ned min blogg så men jag har laddat upp boken här:

https://pastebin.com/GriT7Y83

Direktlänk till fil: https://anonymfile.com/569Ra/motstndets-estetik-af...


PiratenGoldman

Kommentera

captcha