Inlägg

2018-11-29

Mikhail Zhlobitskij – Hjälte som aldrig dör! Banderollaktionen till minne av den anarkistiske martyren i Malmö

Banderollaktionen genomfördes till minne av anarkisten Mikhail Zhlobitskij i Malmö. Vi påminner: den anarkistiske martyren sprängde den ryska säkerhetstjänsten FSBs kontor i staden Archangelsk den 31 oktober. Den sjuttonårige revolutionären avled under attacken. Tre officerare från FSB fick allvarliga skador och fördes till sjukhus.

Attacken mot FSB i Archangelsk är folkets självförsvar mot de ryska myndigheternas omänskliga politik. Hur länge skall man vänta? Vad skall man vänta? Protester är förbjudna, demonstranter fängslas. I Ukraina och Syrien fördes de imperialistiska krigen. Anarkister, frihetliga socialister och antifascister arresteras och torteras. Torteras! Dessa tortyr handlar inte bara om det hemska fysiska lidandet. Att tortera en människa betyder att försöka beröva denne den mänskliga värdigheten. Detta gör den ryska staten dagligen. Mikhail Zhlobitskij försvarade sig själv sig och samhället mot bödlarna i uniformen. Folket har rätt att försvara sig!

Men Mikhail Zhlobitskijs heliga självuppoffring blev också den eviga facklan som visar vägen till de hungriga och de hemlösa, till alla förtryckta, till alla som behandlas orättvist av makthavare. Sprängningen i FSBs kontor är trösten och hoppet för dem. Nu vet vi alla att det aldrig sent att gå i sin sista strid. Vi vet att den rebelliska andan lever trots den dystra verkligheten runt omkring oss. Vi vet detta därför den sjuttonårige anarkisten offrade sitt liv i kampen för en bättre värld.

Mikhail Zhlobitskij – Hjälte som aldrig dör! Likaså dör aldrig vår revolutionära tro.


Länk till video: https://radikal.ru/video/X9XTrpiWfta

Folkets självförsvar

Länk: https://vk.com/class__war?w=wall-34380444_179942

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • VI LÄR AV HISTORIEN #6 - BEHÖVER VÄNSTERN GÅ I TERAPI? by Komintern
  • VI LÄR AV HISTORIEN #5 - KOMMANDO SIGFRIED HAUSNER by Komintern
  • VI LÄR AV HISTORIEN #4 - FOLKMAKT by Komintern

Senaste kommentarerna