En revolutionär infoportal
2017-05-18

Mer information om situationen på Kontrapunkt

Vi förstår att nedstängningen av Kontrapunkt kommer som en chock för många. Vi har försökt sedan september att hitta en lösning med vår fastighetsägare och har därför valt att inte berätta om det, för att inte påverka en redan känslig situation. Men när vi nu fick detta ultimatum fanns ingen möjlighet, och ingen anledning, att fortsätta bakom stängda dörrar. Det är fruktansvärt tungt, men samtidigt är det på sätt och vis skönt att alla som berörs av detta och alla som stödjer oss nu vet om det.

Vi är så otroligt stärkta och rörda över allt stöd som strömmar in både här på FB, mail, telefon och personligen. Det värmer och ger kraft!

Det har kommit många frågor om hur det går att stötta och hjälpa till just nu. Vi håller på och samlar ihop organisationen och kommer snart ha mer att säga. Men för er som just nu vill göra något så får en väldigt gärna:

★ Sprid ordet
Sprid informationen från hemsida och facebook! Det finns en engelsk översättning här:
www.kontrapunktmalmo.net/fastighetsagare-tvingar-kontrapunk…

★ Fortsätt skicka stödmeddelanden
Alla vi aktiva uppskattar det supermycket, och det är också viktigt att visa för de krafter som vill stänga ner oss hur mycket folk som berörs av att förlora en mötesplats och stödet från de sociala verksamheterna.

★ Stöd med pengar
Just nu vet vi inte exakt hur framtiden ser ut, men vi har just förlorat möjligheten att i våra egna lokaler få inkomster genom vår verksamhet. Donera gärna pengar för att förbättra möjligheterna för oss att ta oss vidare härifrån!
→ SWISH 1230810333 // Bankgiro 607-1294 ←

★ Engagera sig
Det finns massor att göra och hjälpa till med! Vi tar fortfarande emot och lagar mat varje dag till aktivistkollektivet och alla engagerade, vi omorganiserar och städar och förbereder inför framtiden. Maila engagemang@kontrapunktmalmo.net om du vill vara med!

★ Lokal & Kök
Vi söker just nu efter en tillfällig plats där vi kan fortsätta framförallt de sociala verksamheterna: folkköket, matmarknaden, freeshopen och asylrådgivning.
Vi letar också efter ett kök där vi kan laga mat till vårt folkkök så att de kan komma igång igen så fort som möjligt. Skicka gärna tips till info@kontrapunktmalmo.net

Kontrapunkt

Länk: http://www.kontrapunktmalmo.net/en-liten-uppdatering/#more-10282

Kommentera

captcha