Inlägg

2023-05-06

Medgrundare till Återställ Våtmarker talade på Alternativa Bokmässan

Alternativa Bokmässan, egentligt namn Svenska bok- och mediemässan, är en bokmässa i Stockholm som har hållit på i ett par år och är känd för att vara arrangerad av extremhögern. Expo skriver att "96 talare är presenterade inför helgens mässa." och att "80 procent av dessa kommer ur den högerextrema eller konspirationistiska miljön.". Expo skriver också att "Bland de mest extrema talarna på konferensen är Arne Weinz, [...] Weinz förespråkar folkmord för att utrota muslimer genom ”deportationer, koncentrationsläger och massmord”. Nyligen beklagade han i sociala medier att ”tillräckligt många” judar överlevde Förintelsen för att ”förvandla Europa till vad det är idag”. Weinz beskyller också ”judarna” för att ligga bakom kriget i Ukraina."

Någon som också talade på bokmässan i augusti 2022 var Alfred Westh. Han är medgrundare [arkiv] till organisationen Återställ Våtmarker. Återställ Våtmarker är en klimatorganisation som blivit kända det senaste året för sina återkommande blockader av motorvägar i Stockholm.

Westh listades på bokmässans hemsida, endast som "Klimataktivist". Hans presentation finns på bokmässans youtubekanal. [arkiv av sidan. arkiv av videon har sparats separat]. Där gör han ett kort argument för varför sortition eller medborgarråd hade varit bra för demokratin. Där presenteras han som medgrundare till Återställ Våtmarker.

Klimaträttvisa kräver antifascism

Kommentera

captcha