Inlägg

2020-04-25

Malmö: affishkampanj mot polisstaten

POLIS ÖVERALLT...

Operation Rimfrost, REVA, Gränskontroller… Massarresteringar, Massvisitationer, Etnisk profilering, Fastighetsräder, Utvisningar, Jakt på papperslösa…

Det börjar med renoveringar och gentrifiering. Fortsätter med polisrazzior, kriminalisering av människor, och övervakning av minsta lilla vrå i staden. Kriget mot fattiga, migranter, och de som inte klarar överleva den nyliberala dystopin är här. Operation Rimfrost är bara ytterligare ett av den totalitära polisstatens ansikten, som är här för att bevara den kapitalistiska ordningen och sociala kontrollen. Konstruktioner som "kriminella" och "farliga områden" skapar ett behov av än mer social kontroll, anti-migrationsåtgärder och ökad övervakning.

Den svenska staten attackerar, återigen, de som utmanar "den allmänna ordningen" och den kapitalistiska normen: migranter, fattiga, brukare, klassamhällets marginaliserade, och alla andra som försöker överleva på varje tänkbart sätt.

Men vem är det som definierar kriminalitet? Är det inte kriminellt att inkomstklyftorna och det gradvisa upprättandet av klassamhället i Sverige ökat snabbare än i något annat OECD-land? Är det inte kriminellt att andelen av befolkningen som riskerar försättas i fattigdom ökar som en av de snabbaste i EU sedan finanskrisen 2008? Risken att falla i fattigdom beror på var du föds. 2016 riskerade 13% av den svenskfödda befolkningen att hamna i fattigdom, för utlandsfödda var samma siffra en tredjedel. Den alltmer synbart orättvisa fördelningen av rikedom i Sverige speglar sig även i segregation i skolor och bostadsområden.

…FRIHET, INGENSTANS!


Solidaritet med de osynliga, de marginaliserade och de som är förtryckta av systemet..
Den största kriminella organisationen är staten!

SödrⒶ Klubben
sodraklubben@riseup.net

SödrⒶ Klubben

Kommentarer

Bra gjort, bra skrivet!

"Solidaritet med de osynliga, de marginaliserade och de som är förtryckta av systemet.."

han som inte får svar av framåt kamrater

Gött!

ingen

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • VI LÄR AV HISTORIEN #6 - BEHÖVER VÄNSTERN GÅ I TERAPI? by Komintern
  • VI LÄR AV HISTORIEN #5 - KOMMANDO SIGFRIED HAUSNER by Komintern
  • VI LÄR AV HISTORIEN #4 - FOLKMAKT by Komintern

Senaste kommentarerna