Inlägg

2018-06-06

Malmö: 6e juni - bränn en nationsflagga!

“There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people.”

― Howard Zinn

“Patriotism is the virtue of the vicious”

― Oscar Wilde

Den 6e juni är det Sveriges nationaldag. Detta årsdagsfirande är en produkt av rojalistiska tvångstankar och patriotiska konstruktioner. Nationaldagen firas dels till minne av att Gustav Vasa valdes till Sveriges kung den 6 juni 1523 och dels till minne av att 1809 års regeringsform skrevs under den 6 juni 1809. Varje nationalstat konstruerar sina egna myter och sitt nationella medvetande genom heroiska sägner om kungar, sagor om forna storhetstider, högtidsfiranden och symboler som reproducerar etablerandet av statens makt. Den här typen av nationsfokuserad historieskrivning innebär också att den svenska befolkningen ofta ser sin historia som en epok av homogenitet; en tid då varje svensk medborgare tros ha haft samma etniska fenotyp, talat samma språk, trott på samma gud och delat samma värden. Nationalstaten blir den svenska "rasens" heliga förvaltare av det nationella medvetandet och dess välbefinnande i försvar mot underlägsna och utländska element. Den här funktionen i nationalstaten blir förkroppsligad i nationens flagga, som även den blir helig.

Idag firar nationalstaten den blågula fanan som, enligt statens berättelser, står för denna homogena "svenskhet". Men inte för oss alla. För oss står den blågula fanan för repressionen av de vilda strejker 1906-1908 i Malmö som ledde till Amaltheadådet, Statens institut för rasbiologi, den står för skotten i Ådalen och det förrädiska Saltsjöbadsavtalet, steriliseringslagar, Sveriges "neutralitet" under andra världskriget, kolonialiseringen av Finland, Vipeholmsexperimenten, exploateringen av arbetare från länder som Finland, Italien, Jugoslavien, Grekland och Turkiet under 1950-talet, miljonprogrammet, kärnkraftsomröstningen som aldrig efterlevdes, framväxten av rasism och främlingsfientlighet under det långa 1990-talet, Ny demokrati och, idag, Sverige(social)demokraterna.

Er nationella flagga och dess årsdag står idag för de gränskontroller som förhindrar flyktingar att komma in i landet, fascistiska främlingsfientliga gatupatruller som Soldiers of Odin, rasistisk propaganda i etablerad media om "risker" med öppna gränser och hårdare antimigrations och arbetarfientliga lagar från det så kallade arbetarpartiet Socialdemokraterna.

Av alla de här anledningarna väljer vi denna morgon 6e juni att expropriera, vanhedra, ringakta och bränna er flagga.

Från Malmö till hela världen, krossa patriotismen, skända flaggan, svik nationalstaten!

Rödsvarta antipatrioter

Kommentarer

Snyggt!

Genosse

Kommentera

captcha