Inlägg

2023-03-04

KRÖNIKAN 5/3 2003.

Världen: Ukrainska aktivister med bakgrund i de anarkistiska, antifascistiska och studentrörelserna samlar in utrustning som saknas vid fronten.

Ukraina: Här finns Kinas fredsplan för Ukrainakrisen: https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/zxxx_662805/20230...

Sverige/Lund: ”Elnätsavgift” är ett annat ord för ocker, skriver AB. Ja, det har jag märkt, det går inte att slippa eller byta den, oavsett elförbrukningen. Och det fysiska elnätet - hur kan det kosta samma varje kvartal? Mer än själva elen? Den har ju bara en (1) anläggningskostnad. Spotpriserna i Sverige, de som elbolagen köper el för, är de lägsta i hela EU. Kraftringen i Lund har högst priser.


Konsten: På Röda Sten Konsthall i Gbg upplever du utställningar och föreställningar av svenska och internationella samtidskonstnärer. På husets fyra våningsplan kan du se allt från måleri och fotografi till performance, video och ljudkonst. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum.


Boktips: Catechism of a Revolutionary är ett manifest skrivet av den totalt kompromisslöse ryska revolutionären Sergey Nechayev 1869. Black Panther Party läste honom. Syndikalistiskt Forum Gbg har boken för 35:-.

***

Övrigt: Min nya gratisblogg Staffan Jacobson finns på <u></u><u>https://medium.com/@konstochpolitik</u> med längre texter och ”best of”. Ni kommer att känna igen er. Välkomna att följa! Wordpressbloggen Konst och Politik ligger kvar på nätet än så länge.

***

Citatet: ”Dina ord ljuder vida och blir likt vinden som slår hårdast på de högsta topparna, och det är mycket hedersamt” – Dante Allegri, Paradiset, Canto XVII.


***

Staffan.

Länk: https://medium.com/@konstochpolitik

Kommentera

captcha