Inlägg

2023-10-05

Krönikan 5-6/10 (2) 2023. Vi vet hur det känns att vinna.


Världen: Efter attentatet i Turkiet skyller nu Erdogan på Sverige och hotar YPG med militär invasion. Hur kan Sverige vilja ingå militär allians med fascisten Erdogan? Han förtrycker kurderna på samma sätt som Israel förtrycker palestinierna och förvånas av deras berättigade motstånd. Kurdistan är ockuperat av Turkiet och enligt folkrätten både kan och bör de göra väpnat motstånd mot sin ockupant. Leve YPG och Rojava! Ner med Erdogan!

Sverige: Något är allvarligt fel i systemet när jubelidioter som Åkesson & Kristersson kan komma till makten på ”demokratisk” väg och för evigt förstöra både samhället och klimatet för alla andra. Ljuga och smickra före valet och göra det man verkligen tänkt efter valet. Det borde inte vara tillåtet och i ett socialt rättfärdigt samhälle med allas lika värde och direktdemokrati och utan politiskt kunskaps-underskott hade det aldrig inträffat. Korpralen

med snedlugg och fyrkantig mustasch kom också till makten på ”demokratisk” väg och sen var det slut på demokratin. Problemet är att det inte finns någon spärr mot missbruk av systemet, man behöver inte ens ändra grundlagen för att införa ett odemokratiskt samhälle. Det är vad som sker nu, i slow motion. Om och när Åkesson blir statsminister kommer han att kasta masken - då återstår bara den rena fascismen, med eller utan knätofsar.

Vänsterpartiet vill stoppa nyrekryteringen till gängen med en satsning på skolan och socialtjänsten i sin skuggbudget. Partiet lägger 20 miljarder mer än regeringen på statsbidrag till kommuner och regioner.

– Varje dag rekryteras tre nya till gängen. Det måste stoppas omedelbart, säger partiledare Nooshi Dadgostar.

Maffian erbjuder killarna pengar, knark och status. Samhället måste erbjuda något realistiskt bättre: jobb med bra inkomst, gott anseende och trygg gemenskap. Alla avhoppare ska känna sig som samhällets hjältar.

Lund: Efter det bejublade Nobelpriset i fysik till Anne L’Huillier på Lunds universitet (hela franska parlamentet stod upp och applåderade) är den något mindre betydelsefulla avloppsfrågan hetast i Lund. Nu vänder partierna och säger ja till Sjölunda. Äntligen. Källby kan bli naturområde istf stinkande avloppsdike och Höje å kan åter bli bad- och fiskevänlig.

Citatet: ”Tiden efter 1968, dvs 1970-talet, var en tid när allt var möjligt. En tid när samhället kraftigt förändrades till det bättre. En revolutionär tid på sitt sätt. Det var en underbar tid. En bra tid. En fantastisk tid. Vi som var med är lyckligt lottade. Vi vet hur det känns att vinna”. — Anders Svensson/zaramis.se.

Konsten: (Bild ovan). Antifascistisk klibba. Motståndet finns överallt.

Staffan

Kommentera

captcha