Inlägg

2023-01-29

KRÖNIKAN 29-30/1 2023. Mot ljusare tider.

USA: Det besinningslösa polisvåldet I både USA och Sverige måste få ett slut, liksom ländernas underpresterande polisutredningar. Hur blev det med ”En helt annan organisation för allmänhetens säkerhet”som man sa i Minneapolis? Avveckla polisen - skapa alternativ!

Sverige: ”Därför tappade han folkets förtroende” skriver SDS om Kristersson och det finns hundratals fler orsaker än vad som nämns där. Han och hans ”regering” har kört Sverige i botten på rekordtid och det kommer vi att få leva länge med såvitt det inte blir antingen nyval - eller revolution!

Nej, det kommer självklart inte byggas någon ny kärnkraft i Sverige. Det beskedet kommer från kärnkraftsindustrin själv – från bolaget som försöker bygga dessa ”små modulära” reaktorer i USA, Nuscale. (ETC).

Lund: Januari var mörk, man kan inbilla sig att det är mysigt men inte hur länge som helst. Men nu blir det ljusare - mera sol hela tiden och bra för humöret. Långsamt varmare blir det från slutet av mars. Säger meterologen! Jag lovar att rapportera när den första snödroppen tittar upp i Lund; en stor händelse.

Konsten: En utställning av förut osedda Paul McCartney-fotografier – tagna på höjden av Beatlemania – kommer att hjälpa till att återlansera Londons National Portrait Gallery. Det renoverade museet har också tillkännagett utställningar av kvinnliga fotograferna Yevonde, Francesca Woodman och Julia Margaret Cameron och kommer att se David Hockneys återkomst.

Boktips: Patrik Svensson: Ålevangeliet. Bonniers.

***

Citatet: ”Det är just avskyn för livets rikedom och frihet, färg och variation, som kallas god smak”. – Asger Jorn 1914-1973.


***

Staffan / Konst och Politik.

Kommentarer

Den första snödroppen i Lund tittade upp idag, 29/1 2023!

Staffan

Kommentera

captcha