Inlägg

2022-10-26

Krönikan 26/10-27/10 2022. Konst och Politik.

Världen: Erdogans regimvänliga tidningar har publicerat namn, adress, personuppgifter och foton på svenskar han vill ha utlämnade som påstås tillhöra den regimkritiska rörelsen. Mot svensk lag, förstås. Skippa Nato-drömmarna, slipp Erdogansarroganta attacker!

Ett lyckat försök med att rubba banan för en asteroid som närmar sig jorden visar på en beredskap att kunna undvika framtida ödesdigra kollisioner.

Sverige: Skolan. Skolelever lär sig inte stava. Det finns ju stavningskontroll på datorerna! Analfabetism light och särskrivning för den nya elevgenerationen. Men så har vi ju fått en ny moderat rationell skolminister…

Lund: 14,4 av Malmös hushåll är fattiga. Mot 1,9 % i Moderatghettot Vellinge. Märks redan att vi fått en mörkbrun regering.

Konsten: Malmökonstnärer markerar med bronsbitar offren för de senaste s.k. ”skjutningarna”. OK. Men som Jan Guillou påpekat röner gemene man större risk för dödsfall genom att halka i badkaret.

Boktips: Lennart Karlsson: Nordisk Form. Om Djurornamentik. Statens historiska museum, 1983. Tecknad och fotograferad stilkatalog. Bäst gillar jag Skabersjöspännets abstraherande former, i viss mån jämförbar med ”camoflagetekniken” inom graffitikonsten – djur och bokstäver stiliseras på liknande sätt. Boken är läsvärd – i sin något knappologiska form.

Övrigt: Det pågår en generationsdebatt i p1. Ja, jag erkänner, jag är en ”boomer”. Ännu värre: En typiskt 68:a, fortfarande aktivist och stolt över det. Och jag applåderar den unga generationen, gör vi revolution tillsammans jublar jag. Save the World – Smash Capitalism!

***

Citatet: ”Till och med att älska hopplöst är en lycka”. – Honoré de Balzac (1799-1850).

***

Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • S06E07 - Hur jag slutade ängslas och lärde mig älska barnarbete by Komintern
  • Ny dokumentär om Guiseppe Pinelli och mordet på honom 1969. Engelska undertexter
  • S06E04 - The backstabbery (DEL 2) by Komintern

Senaste kommentarerna