Inlägg

2023-01-25

​KRÖNIKAN 25-26/1 2023.

Världen: Stanna världen, jag vill hoppa av. Nej, jag skämtar bara.

Sverige: Svenska högerextrema kartlägger alltså motstånd mot Erdogan och skickar till utländska makt för att få våra röster tystade. Svenska och turkiska autokraterna finner varandra i det gemensamma hatet mot vår yttrandefrihet - låt dem inte stå oemotsagda! - Rojavakommittéerna.

Regeringen håller på tisdagskvällen pressträff med anledning av den pågående Natoprocessen och Sveriges säkerhet, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande. Det går inget vidare, eller? Varför inte lägga ner Nato-projektet? Dum idé från början.

Och nu kommer uppgifter från tidningen Arbetaren som gör gällande att en förundersökning är inledd där PM Nilsson nu ska utredas för artskyddsbrott. Ålé! Och matpriserna har ökat 20% detta året, säger PRO. Livsmedelsmaffian har glada dagar.

Lund: I dag upplever vi flera parallella kriser samtidigt, där David Larsson Heidenblad nämner exempel som den ryska invasionen av Ukraina, tillsammans med en energi- och ekonomikris som påföljd och därtill en pågående klimatkris. Vad gäller klimatkrisen så menar David Larsson Heidenblad att det är det bästa exemplet på en kris orsakad av människan (Lundagård).

Konsten: Uppdatering om 191str graffitin.

Boktips. Stanislav Asajev: ”Isoleringen – Helvetet på Paradisgatan”. Upplevelser i Putins fångläger.

***

Citatet: ”Där det finns makt, där finns det motstånd.” — Michel Foucault (1926-1984) filosof.

***

Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • PARIS 19/01/2023 • Demonstration mot reformerna i pensionssystemet
  • Call it Sleep a situationist film https://www.youtube.com/watch?v=01tRfPOl89A
  • Dag X - Vi behöver dig!

Senaste kommentarerna