Inlägg

2023-01-24

KRÖNIKAN 24-25/1 2023.

Världen: Den här veckan dök en polis vid Londons Metropolitan Police upp i domstolen och erkände sig skyldig till 49 brott, inklusive 24 fall av våldtäkt under en 18-årsperiod. David Carricks brott var lika djärva som de var groteska. Detektiver säger att han lockade offer till sitt hem innan han fängslade dem, berövade dem mat och utsatte dem för de mest depraverade vålds- och grymheter.

Sverige: Tidningen Flamman tog förra veckan ett lovvärt initiativ och utlyste en tävling om den bästa satirteckningen av Erdoğan. När Arbetaren fick frågan om att sampublicera vinnaren, var det inget att fundera över (Arbetaren).

Lund: Helsingborgs tätort täcks till 16 procent av träd. Malmö endast till 11 procent. Den siffran bör upp till 25-30 procent för att stärka städerna när extremvädren tilltar. Skåne är först ut när ”krontäckningen” i Sveriges städer kartläggs (skd). Hur mänga - eller hur få träd det finns i Lund framgår tyvärr inte. Men såga ner uppväxta träd, det gör man.

Konsten: Håkan /Arbetaren. ”Tobbe Jag-Svag”.

***

Citatet:

”Den värld vi lever i styrs av outforskade och okända kulturella krafter, som bara kan omintetgöras genom att skapa radikalt annorlunda situationer att reflektera och agera utifrån. Detta var nyckelkonceptet bakom Situationistiska Internationalen (även känd som SI)”.

***

Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • PARIS 19/01/2023 • Demonstration mot reformerna i pensionssystemet
  • Call it Sleep a situationist film https://www.youtube.com/watch?v=01tRfPOl89A
  • Dag X - Vi behöver dig!

Senaste kommentarerna