Inlägg

2024-04-18

​KRÖNIKAN 18 -19/4 2024. Den frihetliga vänstern ökar.


Världen: Att försvara folkmordsstaten Israel är en hopplös uppgift till skillnad mot att försvara judarna som religiös grupp på olika håll. Sydsvenskan gör ändå ett försök 17/4 och misslyckas erbarmligen, liksom med angreppet på den Palestinavänliga vänstern. Absurt. Man förstår att artikeln är osignerad.

Sverige: Magasinet Parabol är en välkommen vänsterröst på nätet, bortsett från den transfobiska linje som uppmuntras av Kajsa Ekis Ekman - i övrigt är den bra och läsvärd. Det gäller också magasinet Konkret, Arbetaren, Riktpunkt, Internationalen, Clarté och naturligtvis Anarkism.info, autonoma tidningen Brand, Gatorna.info med flera. De frihetliga rösterna verkar vara de som ökar mest. ETC och Flamman har en lägre profil men är ändå uppskattade. Kan behövas i det semifascistiska Tidösvenska medielandskapet.

Citatet: ”Den rådande ekonomiska världsordningen har orsakat mera död och lidande än vad både nazism och kommunism tillsammans någonsin kommit i närheten av.” — Torbjörn Tännsjö, (f. 1946) prof. i filosofi.

Staffan / fb / Medium.com

Kommentera

captcha