Inlägg

2023-01-17

​Krönikan 18-19/1 2023. Show, don’t tell!

Världen: I helgen dog 41 personer efter att en missil träffade ett flerfamiljshus i Dnipro i Ukraina. Oleksy Arestovych, topprådgivare till Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sa då att det berodde på att Ukraina sköt ner en missil som i sin tur träffade huset (AB). Ett allvarligt misstag - han avgår nu.

Vetenskap: Kinas covid-våg har förmodligen nått en topp, föreslår en modell (Nature).

USA: Blackhall intensifierar förstörelsen av Weelaunee People's Park i Atlanta Forest. Atlanta, GA – En vecka efter en räd av flera byråer mot de som tältade ute i Atlanta Forest, instruerade företaget bakom markbytet av 40 tunnland Weelaunee People's Park (alias Intrenchment Creek Park), Blackhall Real Estate Phase II, LLC. dess entreprenörer att gräva upp parkens betongparkering, huvudstråk och South River Trail som går genom skogen, samt att ta bort parkens lusthus och fälla och täcka träd (Unicorn Riot).

Sverige: Vänskapskorruption när Sverige höll EU-toppmöte i Kiruna. Regeringen Kristersson gynnade partikamratens fru med skattepengar. (Aktuellt Fokus).

Lund: De politiska ungdomsförbunden har svårt att få medlemmar och så har det varit i flera år. Men det betyder inte att ungdomar är ointresserade av politik. Däremot räds många att delta i debatter som förs på nätet (svt). Kretsen kring autonoma India Däck Bokcafé är dock ett lysande undantag. Show - don’t tell!

Konsten: "Värdet av det som förstördes är oöverskådligt": brasilianska myndigheter bedömer konstverk som skadats av upproriska Bolsonaro-anhängareEn omfattande rapport beskriver tillståndet för föremålen i den nationella samlingen efter upploppet.

Vetenskap: Kinas covid-våg har förmodligen nått en topp, föreslår en modell den 8 januari (Nature).

Boktips: Ursula K. Le Guin: Shevek. Engelska originalets titel: The Dispossessed: An Ambiguous Utopia. En sci-fi utopi och en klassiker!

<table> <tbody> <tr> <td>
</td></tr></tbody></table>

***

Citatet: ”Jag tycker inte att någon i Amerika ska behöva dö för att de är för fattiga att leva”. — Alexandria Ocasio-Cortez,USA.

***

<u></u>

Staffan / Konst och Politik.

Kommentera

captcha