Inlägg

2023-01-18

Krönikan 18-19/1 2023. Blötdjurens raison d'être.

Världen: Storbritanniens tories föreslår lagstiftning som skulle få fackföreningarna att tvinga sina egna medlemmar att krossa strejker för att undvika stämningar eller att bli avskedade. Lagarna hotar att göra strejker ineffektiva och fackföreningar att gå i konkurs. (Jacobin Magazine).
<u></u>


Sverige: Jag skäms inför hela världen för att Kristersson och talmannen är sådana blötdjur. Nu får Erdogan köpa stridsflyg från Biden, vilket var hela affärens raison d'être. Och Erdogan kan fortsätta döda kurdiska frihetshjältar. Men jag är också stolt över Rojavakommittéerna. 100 % Civilkurage!


Lund: Det enda motivet för min del att någon gång köpa Sydsvenskan i papper är Lina Neiderstams serie ”Zelda”. Nu saknas den igen! Och det beror inte på Linas produktivitet, som är så hög som man kan begära. Man publicerar heller billigare (?) och sämre serier; men hur tänkte ni där?


Konsten: Censur: Rysk artist flyr hbtq-tillslag.Yulia Tsvetkova friades på anklagelserna om att ha distribuerat gaypornografi men strikta nya lagar har tvingat henne att lämna landet (The Art Newspaper). Poster: We’ll Go Where Flowers Grow

(Crimethinc). https://crimethinc.com/2023/01/17/poster-well-go-w...

Boktips: Tung Metall, 2000+, Epix förlag 1985-89. Sequential Art.

<table> <tbody> <tr> <td> </td> </tr> </tbody> </table>

***

Citatet: ”En anarkist är någon som inte behöver en polis för att uppföra sig”. — Ammon Hennacy (1893-1970) anarkist.

***
<u></u>

Staffan / Konst och Politik.

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • PARIS 19/01/2023 • Demonstration mot reformerna i pensionssystemet
  • Call it Sleep a situationist film https://www.youtube.com/watch?v=01tRfPOl89A
  • Dag X - Vi behöver dig!

Senaste kommentarerna