Inlägg

2023-01-16

​KRÖNIKAN 17-18/1 2023. Staten gör bort sig: har fel om Erdogan-protesten.

Världen: Exxon Mobil är oljeföretaget som kanske mest av alla förstört klimatet. Det visste man redan på 1970-talet men höll tyst om. Vissa gör vad som helst för pengar - stå fungerar kapitalismen.

USA: ”UFO-mysteriet är enormt nedtystat”. GOP-lagstiftaren säger att de federala myndigheterna ”måste släppa allt" om UFO:n. Tim Burchett säger att ”Amerika är redo för sanningen om UFO”. (Huffington Post). Tidsresor, besök från andra dimensioner, hemlig militär teknik? Observationerna är alltför många - allt utom ren inbillning kan vara möjligt. 10 miljarder och nu ytterligare 2,3 miljarder får Ericsson böta till USA för att man mutat IS. Smutsiga affärer även där!

Sverige: Aktionen där en Erdogan-docka hissades upp utanför Stockholms stadshus var inte brottslig, bedömer åklagare, som väljer att inte inleda någon förundersökning. Rojavakommittéerna säger sig ha tagit uppmärksamheten med ro. En av deras medlemmar säger att aktivistgruppen lyckats uppfylla syftet med aktionen – att visa att Turkiet inte är en demokrati. ”Inget demokratiskt land skulle någonsin reagera på det här sättet, för att en docka hängs upp i en annan del av Europa”, sa medlemmen till <u>SvD</u> i fredags. Bra att det kan sägas - Erdogan är ett lika stort hot mot sin omgivning som någonsin Putin, hans stöd under bordet för IS inte att förglömma. ”Billströms lögner bör leda till hans avgång.Vi kan inte ha en utrikesminister som säljer ut yttrandefriheten på beställning av en diktator”, skriver Karin Petterson i AB. Statsministerns och utrikesministerns fördömanden av Erdogandockan är problematiska – och kan göra personer rädda för att kritisera Turkiet. Det skriver yttrande- och tryckfrihetsexperten Nils FunckeSvD Debatt. Sammanfattningsvis: ”regeringen” har fel och aktivisterna har rätt.

Och ”Regeringen” vägrar svara om rasbiologiska övergrepp mot tornedalingar (ETC). Direktörer i Göteborgs stad tjänar över 100 000 i månaden – utan att arbeta. I samband med årsskiftet lade Göteborgs stad ner fastighetskontoret, lokalförvaltningen och park och natur.

Hatbrotten mot muslimer har nästan tredubblats mellan 2009 och 2018 (Brå). Kan möjligtvis SD/NMR ha något med detta att göra?

<u></u>

Lund: Pontus Bergendal, miljöaktivisten som togs på Ängelholms flygplats och nu ska i fängelse, säger i SDS: ”Jag måste fortsätta, jag ser ingen annan väg. Läget är så fruktansvärt illa”. Heder åt Pontus!

***

Citatet: ”Den ultimata, dolda sanningen om världen är att det är något vi gör, och som lika gärna kan göras annorlunda.” – David Graeber.

***

<u></u>

Staffan / Konst och Politik

Kommentera

captcha

Kommande Händelser

Senaste Media

  • PARIS 19/01/2023 • Demonstration mot reformerna i pensionssystemet
  • Call it Sleep a situationist film https://www.youtube.com/watch?v=01tRfPOl89A
  • Dag X - Vi behöver dig!

Senaste kommentarerna